Main Menu

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024
Ξάνθη, GR
20°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Διακοπές σε κυκλαδίτικο νησί;

Η αρχιτεκτονική με τα λευκά σπίτια, τα γαλάζια παράθυρα και τις μπουκαμβίλιες μέσα στα σοκάκια του νησιού είναι η πρώτη εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Γι’ αυτόν τον λόγο επιλέγουμε τα νησιά των Κυκλάδων όπου φημίζονται και για τις πανέμορφες παραλίες με τις υπέροχες αμμουδιές τους. Κάθε χρόνο διαλέγουμε να περάσουμε έστω και ολιγοήμερες διακοπές σε κάποιο από τα νησιά των Κυκλάδων. Αυτά είναι κάποια πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη πριν ξεκινήσεις να οργανώνεις τις διακοπές σου.

Επέλεξε τον προορισμό

Οι Κυκλάδες αριθμούν περίπου 33 νησιά οπότε έχεις μια μεγάλη λίστα για να επιλέξεις. Ανάλογα με το αν εσύ και η παρέα σου θέλετε πολυκοσμία και πάρτι ή χαλαρές στιγμές απόλαυσης θα βρείτε σίγουρα το νησί που θα σας μαγέψει. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε τις διακοπές σας κάνοντας islandhoppingκαι να επισκεφθείτε πολλά νησάκια μαζί όπως οι μικρές Κυκλάδες ή να επιλέξετε δυο μεγάλα νησιά για την απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία. Όποια και αν είναι η τελική επιλογή, η θέα που θα απολαμβάνετε ατενίζοντας το Αιγαίο πέλαγος και τις παραλίες θα σας δικαιώσουν.

Φροντίστε για τη διανυκτέρευση

Αφού επιλέξατε το νησί που θα επισκεφθείτε θα πρέπει να κλείσετε άμεσα την διαμονή σας. Αν εσύ και η παρέα σου είσαστε αρκετά περιπετειώδεις μπορείτε να μείνετε στα οργανωμένα campingπου διαθέτει το νησί. Αν πάλι προτιμάς ένα πολύ παραδοσιακό σπίτι με κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική μπορείς να αναζητήσειςonlineένα κατάλυμα που θα βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτό που θέλεις να μείνετε με τους φίλους σου. Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του κάθε νησιού θα βρεις πολλές πληροφορίες για τα ήθη και τα έθιμα, τις τοπικές δραστηριότητες,τις παραλίες και έναν μεγάλο κατάλογο με ξενοδοχεία για διανυκτέρευση.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Όπως και με τη διανυκτέρευση επίσης και με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια θα πρέπει να κινηθείς άμεσα και να τα κλείσεις έγκαιρα. Σε μεγάλες περιόδους αιχμής, όπως ο Αύγουστος τα εισιτήρια εξαντλούνται άμεσα και μπορεί να μην βρεις να κλείσεις. Εναλλακτικά επέλεξε ως μέσο μεταφοράς στο νησί το αεροπλάνο. Σχεδόν όλα τα νησιά διαθέτουν αεροδρόμια με μέση διάρκεια πτήσης τη μια ώρα.

Κάνε έναν προγραμματισμό

Αφού τακτοποιήσεις τη διαμονή και τα εισιτήρια θα πρέπει να κάνεις ένα μικρό πρόγραμμα που θα ακολουθήσετε με τους φίλους σου στις διακοπές. Επέλεξε να κάνεις  έναν προγραμματισμό όταν πλησιάζουν οι διακοπές για να είσαι σίγουρη για τον καιρό, τα ρούχα και τα φορέματαhttps://enzzo.gr/collections/dressesπου θα πάρεις μαζί. Δεν θα πρέπει να χάσεις τα αξιοθέατα και τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του νησιού.

Τα νησιά των Κυκλάδων τα επιλέγουν πολλοί μελλόνυμφοι για να πραγματοποιήσουν μια υπέροχη τελετή με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Μπορείς να συνδυάσεις αυτήν την στιγμή με τις διακοπές σου, να βρεις υπέροχα αέρινα φορέματα για γάμο https://enzzo.gr/collections/occasional-dresses-wedding και πέδιλα για να είσαι πολύ κομψή.Όποια αφορμή και να σε ταξιδέψει στις Κυκλάδες σίγουρα η θέα και η θάλασσα θα σε ενθουσιάσει. Απόλαυσε κάθε στιγμή στο νησί!