Main Menu

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Ξάνθη, GR
19°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Ποιες είναι οι σύγχρονες τάσεις και στυλ σε ερμάρια και ντουλάπες εξωτερικού χώρου!

Σήμερα, οι σχεδιαστές προτιμούν να εντάσσουν στα σχέδιά τους υλικά που είναι πρακτικά, μοντέρνα και εύκολα στη χρήση. Η μοντέρνα σχεδίαση σε ερμάρια και ντουλάπες εξωτερικού χώρου προσφέρει μια μεγάλη γκάμα σε στυλ και τάσεις, απ’ όπου μπορείτε να επιλέξετε για να βελτιώσετε τον σχεδιασμό του σπιτιού σας. Παρακάτω θα δούμε κάποιες προτάσεις που προτιμούν οι περισσότεροι σε ντουλάπες εξωτερικού χώρου.

Σύγχρονος σχεδιασμός

Οι ντουλάπες εξωτερικού χώρου διαθέτουν κομψά και μοντέρνα σχέδια που χρησιμοποιούν συχνά υλικά όπως ανοξείδωτο ατσάλι, αλουμίνιο και γυαλί. Αυτά τα ντουλάπια χρησιμοποιούνται συχνά σε μινιμαλιστικούς και βιομηχανικούς υπαίθριους χώρους διαβίωσης.

Ρουστίκ σχεδίαση

Τα ρουστίκ υπαίθρια ντουλάπια και οι ντουλάπες διαθέτουν φυσικά υλικά όπως ξύλο και πέτρα και συχνά έχουν μια τεχνοτροπία παλαιωμένης εμφάνισης. Αυτά τα ντουλάπια μαζί με άλλα έπιπλα μπορούν να συνθέσουν τον δικό σας ρουστίκ υπαίθριο χώρο διαβίωσης.

Μεσογειακό στυλ

Πολλές υπαίθριες ντουλάπες και ερμάρια διαθέτουν συχνά ελαφριά και αέρινη σχεδίαση, με έμφαση στο λευκό και μπλε χρώματα. Αυτά τα ντουλάπια χρησιμοποιούνται συχνά σε παραθαλάσσιους υπαίθριους χώρους κατοικιών πλαισιώνοντας έτσι την υπάρχουσα ατμόσφαιρα του μεσογειακού κλίματος.

Παραδοσιακό χαρακτήρα

Τα παραδοσιακά υπαίθρια ερμάρια και ντουλάπες διαθέτουν συχνά κλασικά σχέδια και υλικά όπως ξύλο, τούβλο και πέτρα. Αυτά τα ντουλάπια χρησιμοποιούνται συχνά σε υπαίθριους χώρους παραδοσιακού ή επίσημου στυλ.

Μεταβατικό στυλ

Οι μεταβατικές ντουλάπες εξωτερικού χώρου συνδυάζουν στοιχεία μοντέρνου και παραδοσιακού στυλ, συχνά με συνδυασμό μοντέρνων και κλασικών υλικών όπως το ξύλο και το μέταλλο. Αυτά τα ντουλάπια χρησιμοποιούνται συχνά σε εξωτερικούς χώρους διαβίωσης μεταβατικού ή εκλεκτικού στυλ.

Εκτός από αυτά τα στυλ, υπάρχουν επίσης αρκετές τάσεις που είναι δημοφιλείς για ντουλάπια και ντουλάπες εξωτερικού χώρου:

Βιωσιμότητα

Καθώς περισσότεροι άνθρωποι αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση, υπάρχει μια αυξανόμενη τάση προς τη χρήση βιώσιμων υλικών για ερμάρια και ντουλάπες εξωτερικού χώρου. Αυτό περιλαμβάνει υλικά όπως το μπαμπού, το ανακυκλωμένο πλαστικό και ξύλο.

Ενσωματωμένα ηλεκτρικά σκεύη

Οι διάφορες ντουλάπες εξωτερικού χώρου όπως και οι πάγκοι υπαίθριας κουζίναςπολλές φορές διαθέτουν ενσωματωμένα ηλεκτρικά σκευή όπως νεροχύτες, ψυγεία και ψησταριές που θα μαζεύουν όλο και περισσότερο στην κατασκευή BBQ και υπαίθριου χώρου συνάθροισης, μαγειρέματος και τραπεζαρίας.

Προσαρμοστικότητα

Η προσαρμόσιμα των ντουλαπιών εξωτερικού χώρου είναι μια αυξανόμενη τάση, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες σπιτιού να επιλέξουν τα υλικά, τα χρώματα και τα μεγέθη που ταιριάζουν καλύτερα στους εξωτερικούς χώρους διαβίωσής τους.

Υλικά χαμηλής συντήρησης

Καθώςοι ιδιοκτήτες σπιτιών αναζητούν υπαίθριους χώρους διαβίωσης με χαμηλό κόστος  συντήρησης, υπάρχει μια τάση για την χρήση υλικών που απαιτούν ελάχιστη συντήρηση, όπως σύνθετα δάπεδα, ανοξείδωτο ατσάλι και αλουμίνιο με στατική βαφή.

Πολυλειτουργικοί χώροι

Υπάρχει μια τάση τα τελευταία χρόνια για την εύρεση ντουλαπιών εξωτερικού χώρου και ερμαρίων με πολλαπλές λειτουργίες. Δεν χρησιμοποιούνται μόνο για χώρους αποθήκευσης αλλά και για κάθισμα όπως και για διαχωριστικά διαφορετικών εξωτερικών «δωμάτιων».

Συνολικά, το στυλ και η τάση  για τα υπαίθρια ντουλάπια και τις ντουλάπες σας θα εξαρτηθούν από τις προσωπικές σας προτιμήσεις και τη συνολική σχεδίαση του υπαίθριου χώρου διαβίωσής σας. Είτε προτιμάτε μια κομψή και μοντέρνα εμφάνιση είτε μια πιο παραδοσιακή και ρουστίκ αίσθηση, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για να βελτιώσετε τον εξωτερικό σας χώρο και να παρέχετε λειτουργικές λύσεις αποθήκευσης.