Main Menu

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024
Ξάνθη, GR
19°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Πως θα συνδυάσουμε κουρτίνες με ρολοκουρτίνες

Μια ωραία διακόσμηση στα παράθυρα μας είναι απαραίτητη καθώς μπορεί να αλλάξει δραστικά την εικόνα του δωματίου και να του προσδώσει μεγαλύτερες διαστάσεις. Τόσο οι ρολοκουρτίνες όσο και οι κουρτίνες δεν παρέχουν μόνο στυλ, αλλά και εξαιρετικούς τρόπους προστασίας του σπιτιού από τις καιρικές συνθήκες. Συνήθως, προτιμάμε μόνο ένα από τα δυο είδη σκίασης ωστόσο μπορούμε να τα συνδυάσουμε υποδειγματικά και να δώσουμε άλλον «αέρα» στο δωμάτιο που θα τα τοποθετήσουμε. Ας δούμε λοιπόν, μερικά σημαντικά tips πριν ξεκινήσουμε το decor.

1.Ταιριάζουμε με την αισθητική του δωματίου

Σε όποιο δωμάτιου και να τις τοποθετήσουμε, πρέπει οι κουρτίνες και οι ρολοκουρτίνες μας να ταιριάζουν απόλυτα με την αισθητική του δωματίου. Κατά πάσα πιθανότητα, όταν φτιάξαμε το σαλόνι μας επιλέξαμε χρώματα και έπιπλα που εκφράζουν την προσωπικότητα μας, π.χ. ριχτάρια φανταχτερά ή μονόχρωμα. Τα έπιπλα αυτά, σίγουρα, ακολουθούν κάποιο μοτίβο και έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Έτσι δημιουργείται μια αίσθηση αρμονίας. Δεν πρέπει η διακόσμηση των παραθύρων να έχει διαφορετική λογική. Αν έχουμε επιλέξει ένα κλασικό design στο σαλόνι μας, δεν θα επιλέξουμε ρόλερ, κουρτίνες και κουρτινόξυλα που να έχουν μια εντελώς μοντέρνα, για παράδειγμα, αισθητική.

2.Μεγαλώνουμε τον χώρο μας

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που μας προσφέρουν οι ρολοκουρτίνες και οι κουρτίνες, αν τις αξιοποιήσουμε σωστά, είναι ότι μεγαλώνουν το παράθυρο και παράλληλα τον χώρο μας. Δεν πρέπει να τις κρεμάμε ακριβώς στο ύψος του παραθύρου, αλλά πιο ψηλά και κρύβοντας τις άκρες του. Έτσι, θα δημιουργηθεί η εντύπωση ενός μεγαλύτερου παραθύρου και μια αίσθηση μυστηρίου όσον αφορά τις πραγματικές του διαστάσεις. Ειδικά, αν το παράθυρο μας είναι μικρό, τότε είναι αναγκαία η διακόσμηση του.

3.Σκεφτόμαστε από πριν τον σκοπό μας

Αν το κύριο μέλημα μας είναι να ελέγχουμε καλύτερα τον φωτισμό τότε μπορούμε να επιλέξουμε blackout επιλογές. Οι blackout ρολοκουρτίνες είναι ιδανικές για να ρυθμίσουμε τον φωτισμό του δωματίου ανάλογα με τις διαθέσεις μας. Μπορούμε να τις συνδυάσουμε με κουρτίνες πιο ανοιχτόχρωμες που μας εξυπηρετούν στη διακόσμηση που έχουμε επιλέξει. Έτσι, αξιοποιούμε τα θετικά και από τις δυο επιλογές σκίασης, εξασφαλίζοντας απόλυτη συσκότιση και καλαισθησία.

4.Αλλάζουμε ανά δωμάτιο

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε παντού το ίδιο στιλ κουρτίνας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικές επιλογές ανά δωμάτιο. Αν έχουμε επιλέξει πιο ανοιχτόχρωμες επιλογές στο σαλόνι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε blackout στα υπνοδωμάτια μας ή και print ή ανάγλυφες επιλογές. Αυτές είναι τόσο μοντέρνες όσο και όμορφες και χαρίζουν κομψότητα στον χώρο.

Τα υφάσματα σε ένα σπίτι είναι αυτά που τα ολοκληρώσουν το ύφος του και θα καθορίσουν το τι «αέρα» θα αποπνέει. Πάρτε το χρόνο σας και συμβουλευτείτε τους ειδικούς σε θέματα σκίασης προκειμένου να σας βοηθήσουν να κάνετε τις σωστές επιλογές με βάση το διαθέσιμο budget και το υπόλοιπο στυλ του σπιτιού.