Main Menu

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Ξάνθη, GR
20°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Συνάντηση ΕΣΠΕΑΜ/Θ με το Βουλευτή Ξάνθης (ΝΔ) κ. Σπύρο Τσιλλιγίρη

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), πραγματοποίησε συνάντηση με τον Βουλευτή Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σπύρο Τσιλλιγίρη, στο πλαίσιο των επαφών της με τους θεσμικούς παράγοντες της Περιφέρειας για την ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τους Έλληνες Στρατιωτικούς.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΕΣΠΕΑΜ/Θ, κατέθεσαν στον κύριο Τσιλιγγίρη, τους προβληματισμούς τους για μια σειρά κρίσιμων θεμάτων που απασχολούν τους Έλληνες Στρατιωτικούς και τα οποία δεν αντιμετωπίστηκαν από την Κυβέρνηση κατά την διάρκεια της θητείας της και ειδικότερα:

  • Η επίλυση του συνταξιοδοτικού ζητήματος των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ)
  • Η ισότιμη αποζημίωση Νυχτερινής Απασχόλησης των στρατιωτικών με τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας (Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό)
  • Η μισθολογική αποκατάσταση των Εθελοντών Μακράς Θητείας στην Β΄ Μισθολογική κατηγορία.
  • Η σταδιοδρομική βαθμολογική εξέλιξη των Αξκών Ειδικών Καταστάσεων αποφοίτων ΑΣΣΥ,

Τονίστηκαν επίσης θέματα της Μέριμνας υπέρ του προσωπικού, της καθημερινότητας των στρατιωτικών που αφορούν τις συνθήκες εργασίας τους, το θεσμικό πλαίσιο της υγειονομικής τους περίθαλψης καθώς και η λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου προστασίας ως προς τις ασφαλείς μετακινήσεις των στρατιωτικών, οι οποίες πολλές φορές πραγματοποιούνται με οχήματα που δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας.

Ο Βουλευτής Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σπύρος Τσιλλιγίρης, διαβεβαίωσε τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΠΕΑΜ/Θ ότι θα εντάξει στον προεκλογικό του σχεδιασμό τις προτάσεις της ΕΣΠΕΑΜ/Θ προκειμένου αυτές να εισακουστούν και να τύχουν της δέουσας σημασίας και προσοχής και να αναλυθούν έτι περαιτέρω από την Κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια εύρεσης της καλύτερης δυνατής λύσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στην περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τόνισε δε χαρακτηριστικά προς τα μέλη της ΕΣΠΕΑΜ/Θ ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή μαζί τους για την καλύτερη και συνεχή παρακολούθηση των ανωτέρω θεμάτων.

Τέλος ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ ευχαρίστησε τον Βουλευτή για την διαχρονική στήριξη του στα δίκαια αιτήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, δεσμεύθηκαν δε από κοινού για επόμενες συναντήσεις και περαιτέρω ανάλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν συνολικά οι Έλληνες στρατιωτικοί.

Στην συνάντηση εκ μέρουςτης Ένωσης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ, Νικόλαος Παναγιωτίδης, ο Αναπλ. Γεν Γραμματέας Στυλιανός Πουρναράκης, το Μέλος του ΔΣ Αθανάσιος Μητσιβέλης και οι Αντιπρόσωποι της Ένωσης στην ΠΟΜΕΝΣ του Νομού Ξάνθης, Χρήστος Χριστακάκης και Δημήτρης Σίσκος.

Μετά τιμής για το Διοικητικό Συμβούλιο

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Νικόλαος Παναγιωτίδης
Αντισμήναρχος (ΤΣΕ)
Συμεών Τονονίδης
Επιλοχίας (ΤΘ)