Main Menu

Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης: “Οι Κυριακές ανήκουν σε μας και τα παιδιά μας – Δε θα τις χαρίσουμε στα αφεντικά μας!”

Μετά από αίτημα του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, και σίγουρα όχι προς όφελος των μικροκαταστηματαρχών της πόλης, ο Δήμος Ξάνθης έθεσε σε διαβούλευση μέχρι τις 17 Μάη το προαιρετικό άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή της Αποκριάς!!!

Η συγκεκριμένη πρόταση, έρχεται λίγες μέρες μετά τον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης σύμφωνα με τον οποίο το ωράριο λειτουργίας μπορεί να παρατείνεται με απόφαση του κατά τόπου δημάρχου, μετά από πρόταση του αντίστοιχου εμπορικού συλλόγου, μέχρι και τις 6(!) το πρωί της επόμενης μέρας. Είναι γνωστό πως όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στο τσάκισμα της Κυριακάτικης Αργίας και με δεκάδες νόμους έδωσαν το ελεύθερο στην εργοδοσία να κάνει ακορντεόν τον εργάσιμο χρόνο κατά πώς εξυπηρετούνται τα συμφέροντά της!

Αποτελεί πρόκληση, μια από τις ελάχιστες μέρες που έχουμε οι εμποροϋπάλληλοι να δούμε τις οικογένειές μας, τους οικείους μας, είτε συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις των πολιτιστικών συλλόγων, είτε αξιοποιώντας το διήμερο με την Καθαρά Δευτέρα, να θέλουν να μας πάνε στη δουλειά.

Ούτε να το σκέφτονται!!!

Ταυτόχρονα σίγουρο είναι πως και οι μικρέμποροι της πόλης αντίστοιχα θέλουν να αξιοποιήσουν αυτή τη μέρα για τους παραπάνω λόγους. Η ενίσχυση του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων, δεν έρχεται μέσα από τα εξαντλητικά ωράρια για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους, που καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα, αλλά από το σταμάτημα της φορολεηλασίας, την πραγματική αύξηση των μισθών των εργαζομένων για να μπορούν να ψωνίσουν, τη μείωση των τιμών της ενέργειας.

Οι μόνοι που τρίβουν τα χέρια τους από μια τέτοια απαράδεκτη πρόταση του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης είναι οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και τα σουπερ μάρκετ!

Απαιτούμε να μην παρθεί άλλη μια απόφαση πάνω στις πλάτες μας για τα κέρδη μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρήσεων!

Διεκδικούμε:

  • Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στο Εμπόριο, με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό,
  • 7ωρη-5νθήμερη-35ωρη εργασία,
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

Καλούμε

Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης να πάρει πίσω την πρόταση .Τον Δήμαρχο Ξάνθης να μην αποφασίσει την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την τελευταία Κυριακή των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης να πάρει θέση

Όλες τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση

Ο Πρόεδρος                                                                                                          Η Γραμματέας

Νάσος Παπαδόπουλος                                                                                               Γιώτα Ρόιδου