Main Menu

Κώστας Κουρτίδης: Οι μαθητες εντόπισαν τον υδράργυρο- Κλειστό εχθές Παρασκεύη το μειονοτικό σχολείο Κατραμίου.

Καθησυχαστικός φάνηκε στις δηλώσεις του στον Ραδιοφωνικό σταθμό Super88 Ξάνθης και στον Γιάννη Κοκκαλίδη ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης σχετικά με το θέμα του υδράργυρου που εμφανίστηκε σε σχολείο του Νομού Ξάνθης.

Τον υδράργυρο εντόπισαν μαθητές του μειονοτικού σχολείου Κατραμίου δίπλα ακριβώς απο τις βρύσες και άμεσα ενημέρωσαν τους δασκάλους του, σημειώνει στον αέρα του Super88 radio ο ίδιος o αντιεριφερειάρχης Ξάνθης. Η ποσότητα που βρέθηκε περισυλλέχθηκε από την ΕΜΑΚ, που διαθέτει ειδικές στολές και κατάλληλα εργαλεία και εκτιμάται ότι είναι απο 10 έως 20 ml.

Το σχολείο για προληπτικούς λόγους παρέμεινε κλειστό εχθές Παρσκευή 5 Μαίου, με παρότρυνση και της Πυροσβεστικής Υπηρεσία, αλλά και οι ίδιοι οι γονείς δεν θα τα έστελαν τα παιδιά τους, καταλήγει στης στις δηλώσεις του ο Κώστας Κουρτίδης.

Το αίσιο της υπόθεσης, είναι ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις είναι καλά στην υγεία τους ενώ εκτός απροόπτου το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά την Δευτέρα 8 Μαίου.