Main Menu

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024
Ξάνθη, GR
12°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

“Φωνές” για την μη λειτουργία του Camping Φαναρίου απο τα μέλη των κατασκηνωτών.

Ο Σύλλογος κατασκηνωτών Camping Φαναρίου προχώρησε σε διαμαρτυρία για την μη μη λειτουργία του camping Φαναρίου για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο.

Η διαδικασία παραχώρησης της χρήσης του camping Φαναρίου σε ιδιώτη μετά από διαγωνισμό, δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα και τα μέλη του Συλλόγου, ρίχνουν ξεκάθαρες ευθύνες στην ΕΤΑΔ  ΑΕ, για τον τρόπο που έχει χειριστεί το θέμα, για την μη λειτουργία του κάμπινγκ αλλά και ότι δεν δίνει καμία απάντηση εδώ και 2 μήνες στα ερωτήματα των κατασκηνωτών.

Τα μέλη του Συλλόγου συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής έξω απο το κάμπινγκ του Φαναρίου και με βασικά συνθήματα “ το κάμπινγκ είναι τουρισμός και ψυχοθεραπεία, αλλά και μέσο στήριξης στην οικονομία”  και “όχι στο κλείσιμο του κάμπινγκ”, ζητάνε άμεσα απο την ΕΤΑΔ να πάρει μια απόφαση για την λειτουργία του κάμπινγκ.

Στη συγκέντρωση βρέθηκαν και ΜΜΕ, στα οποία μίλησαν και τοποθετήθηκαν για το θέμα αυτό ο πρόεδρος του Συλλόγου και ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Πολιτειάδης.

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Οι παρακάτω υπογράφοντες μέλη του Συλλόγου Κατασκηνωτών Camping Φαναρίου, διαμαρτυρόμαστε για την τακτική που ακολουθεί η ΕΤΑΔ ΑΕ, για την μη λειτουργία για φέτος του camping Φαναρίου και δηλώνουμε τα εξής:

Επειδή η διαδικασία παραχώρησης της χρήσης του camping Φαναρίου σε ιδιώτη μετά από διαγωνισμό, δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, όπως μας δήλωσαν στελέχη της εταιρείας σας.

Επειδή η ΕΤΑΔ ΑΕ ως ιδιοκτήτης σήμερα, οφείλει να λειτουργήσει το camping Φαναρίου όπως κάνει κάθε χρόνο, μια και η μεταβίβαση της παραχώρησης για χρήση και η προετοιμασία του για να δεχθεί κατασκηνωτές, θα ολοκληρωθεί όπως υπολογίζουμε μετά το καλοκαίρι.

Επειδή η ΕΤΑΔ ΑΕ λειτουργεί με γνώμονα το Δημόσιο Συμφέρον και την προστασία του φυσικού περιβαλλοντικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας.

Επειδή εδώ και δύο μήνες, όχι μόνο δεν πήραμε απάντηση στο ερώτημά μας, τι σκοπεύει να πράξει η ΕΤΑΔ ΑΕ σχετικά με την λειτουργεία του camping, αλλά ήταν ελάχιστες οι φορές που στελέχη της διοίκησης ανταποκριθήκαν στα τηλεφωνήματά μας.

Επειδή χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την προετοιμασία του camping, εν όψη της τουριστικής περιόδου, η οποία ξεκίνησε ήδη για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Επειδή μια απόφαση σας, που όπως ανεπίσημα μαθαίνουμε περί μη λειτουργείας θα ήταν καταστροφική για την περιοχή μας και την τοπική οικονομία της περιοχή μας, που είναι και Διεθνής προορισμός, λόγω της γειτνίασής της, με την Βουλγαρία, την Τουρκία και την Ρουμανία.

Επειδή οι επιχειρήσεις της περιοχής θα πληγούν οικονομικά, μια και στο camping υπάρχουν κατά μέσο όρο πάνω από 300 κατασκηνωτές που ενισχύουν την τοπική αγορά.

Επειδή θα στερήσετε από τα παιδία μας, το δικαίωμα που έχουν για διακοπές.

Επειδή στόχος της παρούσης πολιτικής κυβέρνησης, είναι η ανάπτυξη και θωράκισης οικονομικά της Θράκης και αποδείχθηκε στην πράξη ποικιλοτρόπως, με την υποψηφιότητα του πρωθυπουργού στις εθνικές εκλογές στο Νομό Έβρου, με την σύσταση της διακομματικής επιτροπής στην βουλή για την Θράκη, με την δημιουργία υποδομών ενεργειακού κέντρο, κ.α., οπότε μια τυχόν απόφαση σας για την μη λειτουργία του camping είναι ενάντια στην προσπάθεια αυτή.

Επειδή η λειτουργεία του camping σύμφωνα με την πρόταση μας, δεν θα σας επιφέρει πρόσθετο κόστος, μια και τα χρήματα που θα απαιτηθούν για την λειτουργία του camping θα τα εισπράξετε από τους κατασκηνωτές (περίπου 100.000€) σε συνδυασμό με την μείωση του χρόνου λειτουργείας και συγκεκριμένα από 15-06-2023 έως 05-09-2023.

Επειδή η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο camping είναι τραγική, δυσφημεί την περιοχή, την πατρίδα μας και τον τουρισμό, που αποτελεί την μεγαλύτερη πηγή εσόδων για την χώρα μας.

Επειδή το camping στην σημερινή του κατάσταση, αποτελεί σημείο μόλυνσης για τον οικισμό του Φαναρίου και της ευρύτερης περιοχής και ανεξαρτήτως της απόφασης που θα πάρετε, έχετε υποχρέωση εκ του νόμου να καθαρίσετε την περιοχή που είναι ιδιοκτησίας σας (χόρτα, κλαδιά, σκουπίδια, απολύμανση κλπ).

Επειδή η πρόταση μας δεν δημιουργεί ζημία σε καμία εμπλεκόμενη μεριά (ΕΤΑΔ , Ανάδοχο, Κατασκηνωτές, Τοπική Οικονομία ).

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

Να αποφασίσετε άμεσα, μια και έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, για την λειτουργεία του camping Φαναρίου, συμβάλλοντας και σεις στο μερίδιο που σας αναλογεί, στην ανάπτυξη της ευαίσθητης περιοχής της Θράκης. Με την απόφαση σας, θα απαλλάξετε τον ανάδοχο από την καταβολή του μισθώματος, όταν υπογράψει την σύμβαση, μια και θα το έχετε εισπράξει από εμάς και παράλληλα θα του δώσετε την ευκαιρία, να έχει μπροστά του έναν ολόκληρο χρόνο για να προετοιμασθεί σωστά για την επόμενη χρονιά.