Main Menu

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024
Ξάνθη, GR
11°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio
Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Αγριεύει ο καιρός- Βροχές και καταιγίδες στην Θράκη

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας σήμερα και αύριο με ένταση των φαινομένων αστάθειας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης της ΕΜΥ οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι: Η Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης), η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια καθώς και η κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησος. Στην Αττική προβλέπεται να επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά και βόρεια του νομού καθώς και η πόλη της Αθήνας.

kyriaki
Η αστάθεια να επιμείνει και την Τρίτη κυρίως στην Κρήτη, ενώ από την Τετάρτη θα περιοριστεί στα ορεινά και θα ανέβει και η θερμοκρασία σε κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα (τοπικά στην Κρήτη σε έως και πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα).

Ο καιρός σήμερα
Aναμένονται αρχικά τοπικές βροχές ή και καταιγίδες σε τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και το Βόρειο Αιγαίο. Σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά με έμφαση τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Αττική και την Ανατολική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα με πιθανότητα για σημαντικά ύψη βροχής, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικά οι καταιγίδες να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους. Τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα και πιο τοπικά στην Θράκη, ενώ πιθανότητα για τοπκές βροχές ή και καταιγίδες υπάρχει στα ορεινά της Κρήτης. Στα υπόλοιπα τμήματα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές και παροδικές νεφω΄σεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 11 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά στη Μακεδονία και γρήγορα και στη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρη βελτίωση αναμένεται το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.