Main Menu

Πόσο σημαντική είναι η ψυχική υγεία;

Hυγεία μας αποτελείτην πιο σημαντική προτεραιότητα στη ζωή μας.Τι είναι όμως η ψυχική υγεία (mentalhealth)και πόσο μας επηρεάζει;

Η ψυχική υγεία περιλαμβάνει τη συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική ευημερία, επηρεάζει απόλυτα το πως θα σκεφτούμε, θα αισθανθούμε και θα ενεργούμε σε διάφορες καταστάσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Κατά τη διάρκεια της ζωής μας είναι πολύ πιθανό να βιώσουμε μια άσχημη κατάσταση που να ταράξει την ισορροπία και την καθημερινότητά μας. Η ξαφνική απώλεια ενός αγαπημένου ανθρώπου, ένας χωρισμός ή ένας μεγάλος καυγάς επηρεάζουνσημαντικά τη διάθεση και την συμπεριφορά μας.Επιπλέον, ένα άσχημο περιβάλλον στον εργασιακό χώρο καθώς και οικονομικά προβλήματα μπορούν να επηρεάσουν πολύ στην πτώση της διάθεσής μας.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες ακόμη που μπορεί να επηρεάσουν τη ψυχολογία μας. Μελέτες δείχνουν πως βιολογικοί παράγοντες όπως γονίδια του εγκεφάλου, κακοποιητικές εμπειρίες που είχαμε βιώσει στο παρελθόν και έχουμε επιλέξει να αγνοούμε καθώς επίσης και ένα οικογενειακό ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας επηρεάζουν τη διάθεσή μας.

Μπορεί να βιώνουμε αρκετά συμπτώματα κακής ψυχικής υγείας αλλά να μην μπορούμε να τα προσδιορίσουμε. Αν για παράδειγμα παρατηρούμε ανορεξία, υποφέρουμε από αυπνίες ή θέλουμε να κοιμόμαστε πολύ, έχουμε χάσει τη διάθεση και την όρεξη μας ακόμη και για απλά πράγματα μια επίσκεψη σε έναν ψυχολόγο https://katerinakalliakoudi.gr/θα μας βοηθήσει πολύ να βάλουμε σε τάξη τις σκέψεις μας. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ταμπού να συμβουλευόμαστε συμβούλους ψυχικής υγείας καθώς είναι μια αρχή για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και να λύσουμε ότι πραγματικά μας ενοχλεί.Είναι η πιο σημαντική μακροπρόθεσμη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε για τον εαυτό μας. Πολύ σύντομα ο ψυχολόγοςθα μας βοηθήσει να αλλάξουμετον τρόπο που βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε τα πράγματα. Σταδιακά θα νιώσουμε βελτίωση σε όλους τους τομείς της ζωής μας και με τους ανθρώπους που αγαπάμε.Πολύ σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά μας παίζει και η σχέση που έχουμε με τον σύντροφό μας και πόση κατανόηση δείχνει ο ένας στον άλλον για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και μας απασχολούν. Αν έχουμε εντοπίσει πως υπάρχει εκεί το πρόβλημα ιδανικά θα πρέπει να επισκεφθούμε ένα σύμβουλο γάμου https://katerinakalliakoudi.gr/services/%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b3%ce%ac%ce%bc%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%87%ce%ad%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd-%ce%b6%ce%b5%cf%8d%ce%b3%ce%bf%cf%85%cf%82/ για να μας δώσει κατευθύνσεις και να μας βοηθήσει να νιώθουμε καλά μαζί και αγαπημένοι.

Η καλή ψυχική υγεία είναι μια κατάσταση που προσφέρει ευεξία στην καθημερινότητα,βοηθάει και ενισχύει να αντιμετωπίσουμε το άγχος της ζωής, να συνειδητοποιήσουμε τις ικανότητές μας και να συνεισφέρουμε στην κοινωνία. Η φροντίδα και η διατήρηση της ψυχικής υγείας μας βοηθάει να απολαμβάνουμε τις καθημερινές απολαύσεις της ζωής, να υπάρχει ισορροπία, εξέλιξη και προσφορά.