Main Menu

Μειωμένα δημοτικά τέλη για όσους υιοθετούν αδέσποτα ζώα συντροφιάς στον Δήμο Τοπείρου

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς στη χώρα μας είναι έντονο. Το φαινόμενο προκύπτει είτε εξαιτίας στο γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες τους τα παραμέλησαν ή ακόμη χειρότερα τα εγκατέλειψαν. Αποτέλεσμα αυτών είναι η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή τους, που δημιουργεί πολλά προβλήματα, τόσο στην δική τους ευζωία, όσο και στην δημόσια υγεία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου σε πρόσφατη συνεδρίαση του αποφάσισε ομόφωνα, σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς (Πρόγραμμα ΑΡΓΟΣ) του Υπουργείου Εσωτερικών, την χορήγηση κινήτρων σε όσους υιοθετούν αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Συγκεκριμένα θεσμοθετήθηκε η μείωση των δημοτικών τελών ανά έτος, για τους δημότες και κατοίκους του Δήμου Τοπείρου, που τυγχάνουν ιδιοκτήτες στειρωμένων, σημασμένων και καταχωρημένων ζώων συντροφιάς στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς (ΕΜΖΣ), συμπεριλαμβανομένων και όσων προβαίνουν σε πράξεις υιοθεσίας αυτών.

Έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία για το συγκεκριμένο πρόβλημα, οφείλουμε να κατανοήσουμε και να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς στους δρόμους και στις πλατείες και να μεριμνήσουμε για την ευζωία αυτών. Η ανωτέρω δράση συμβάλλει σε έναν βαθμό στον περιορισμό του προβλήματος, καθώς δημιουργεί κίνητρα σε κάθε δημότη ώστε να προβεί σε πράξη υιοθεσίας χαρίζοντας σπίτι σε ένα αδέσποτο ζώο συντροφιάς.