Main Menu

Κομοτηνή: Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο υποψήφιος Βουλευτής Μουσταφά Κατραντζή

Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Μουσταφά Κατραντζή, όπως έκανε ο ίδιος γνωστό πριν λίγα λεπτά με σύντομή δήλωσή του. Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε μπει στο επίκεντρο της κριτικής του Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με τη δήλωσή του περί «Τούρκων στη Δυτική Θράκη» σε τουρκόφωνο ΜΜΕ της Θράκης, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Επίσης, κατηγορήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα ως προξενικός, επικαλούμενος απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ.

Η δήλωση Μουσταφά Κατραντζή: «Η διαδρομή μου στην πολιτική όλα αυτά τα χρόνια είχε ως μοναδικό στόχο τη συνέχιση της αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Ροδόπη. Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις αποσύρω την υποψηφιότητα μου από τις βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου, προκειμένου να μην διαταραχθεί το κλίμα καλής συμβίωσης στην περιοχή μας».

Ο Μουσταφά Κατραντζή ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στη Ροδόπη το 2019, όταν ξεπέρασε του 5.000 σταυρούς και το 2023, όταν «κόλλησε» στους 1.250 περίπου, αφού δεν έλαβε δυναμική στήριξη από μηχανισμούς.

O κος Κατραντζή παραμένει στο ψηφοδέλτιο της Ροδόπης –ως τρίτος στη λίστα- καθώς αυτά έχουν κατατεθεί, ωστόσο, εάν συντελεστεί το απίθανο εκλογικό σενάριο να βγάλει τρεις βουλευτές η ΝΔ στη Ροδόπη, δεν θα είναι ο κος Κατραντζή ο τρίτος.

xronos