Main Menu

Επισκευή ή αγορά καινούργιου κινητού;

Σήμερα, σε έναν κόσμο που τρέχει με ραγδαίο ρυθμό εξαιτίας της τεχνολογίας, τα smartphone δεν είναι ένα απλό αξεσουάρ αλλά κάτι περισσότερο από εργαλεία επικοινωνίας. Αποτελούν μια προέκταση της προσωπικότητάς μας, ένα παράθυρο στον κόσμο και την πληροφορία του διαδικτύου. Είμαστε τόσο εξαρτημένοι από αυτές τις συσκευέςπου δεν μπορούμε να τις αποχωριστούμε ούτε λεπτό. Επαγγελματίες και ιδιώτες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την χρήση τους, ακόμα και τα παιδιά πλέον στο σχολείο τις χρησιμοποιούν ως μέσο άμεσης επικοινωνίας με τους γονείς αλλά και με τους φίλους. Όλες αυτές οι εξαρτήσεις μας έχουν αναγκάσει κάθε φορά που αποχωριζόμαστε για κάποιο λόγο το κινητό μας, να αισθανόμαστε αποξενωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο. Εδώ έρχεται και το μεγάλο πρόβλημα της επισκευής κινητού.  Πολλές φορές πάνω στον πανικό μας όταν χαλάσει το κινητό μας προσπαθούμε να βρούμε μια βιώσιμη λύση προκειμένου η συσκευή να ξαναλειτουργήσει. Το ερώτημα είναι αν αξίζει να προχωρήσουμε σε επισκευή κινητού  ή να αγοράσουμε μια ανακαινισμένη refurbished.  Ακολουθούν ορισμένοι επιτακτικοί λόγοι για τους οποίους η επισκευή κινητού μπορεί να είναι η μοναδική επιλογή.

  1. Όλα έχουν να κανουν με το κόστος

Σίγουρα μια ανακατασκευασμένη συσκευή είναι προτιμότερη από μία παλιά με χαμηλότερη τιμή ή σε σύγκριση με μια καινούρια. Ωστόσο, το κόστος μπορεί να είναι υψηλότερο από μια απλή επισκευή.  Ζημιές όπως μία ραγισμένη οθόνη ή μια φθαρμένη μπαταρία είναι επισκευές που δεν είναι οικονομικά ασύμφορες σε σχέση με άλλα εξαρτήματα όπως η πλακέτα του κινητού.

  1. Οικειότητα και ευκολία

Το υπάρχον τηλέφωνό σας έχει ρυθμιστεί ακριβώς όπως σας αρέσει, με όλες τις επαφές, τις εφαρμογές, τις ρυθμίσεις και τα δεδομένα σας. Η διαδικασία μεταφοράς των στοιχείων σας  σε μια νέα συσκευή, ακόμα και σε μια ανακατασκευασμένη, μπορεί να είναι χρονοβόρα και απογοητευτική.

  1. Προβλήματα εγγύησης και γνησιότητας

Τα refurbished τηλέφωνα ενδέχεται να μην συνοδεύονται από εγγύηση μεγάλης διάρκειας ή μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να μην έχουν καθόλου εγγύηση. Η προέλευση και η ποιότητα των εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται για την ανακατασκευή τους ενδέχεται επίσης να είναι αμφιβόλου ποιότητας. Αντίθετα, όταν επισκευάζετε το τηλέφωνό σας, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε αυθεντικά ανταλλακτικά και να διατηρήσετε την εγγύηση του κατασκευαστή εφόσον δεν έχει ξεπεραστεί ο χρόνος διάρκειας.

  1. Προσωπική προσκόλληση

Πολλοί άνθρωποι έχουν συναισθηματική εξάρτηση με την συσκευή τους. Λόγω των  ψηφιακών αναμνήσεων που αποτυπώνονται σε φωτογραφίες, μηνύματα και σημειώσεις, η σκέψη του χωρισμού από την συσκευή τους μπορεί να μην είναι η καλύτερη λύση. Σε αυτήν την περίπτωση, η επισκευή κινητού μπορεί να μεγιστοποιήσει τη διάρκεια ζωής του τηλεφώνου σας διατηρώντας παράλληλα αυτές τις πολύτιμες αναμνήσεις.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πότε η επισκευή πρέπει να αντικατασταθεί ολοσχερώς. Εάν το τηλέφωνό σας έχει σοβαρά προβλήματα, όπως ζημιά στη μητρική πλακέτα, η αγορά ενός refurbished τηλεφώνου μπορεί να είναι η πιο πρακτική επιλογή.

Συμπερασματικά, η απόφαση για το αν θα πρέπει να αντικαταστήσετε ή να επισκευάσετε το κινητό σας εξαρτάται από τη φύση και την έκταση του προβλήματος. Ωστόσο, η επισκευή ενός κινητού τηλεφώνου έχει και περιβαλλοντικές προεκτάσεις, μιας και είναι μια πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση.