Main Menu

Μπάμπης Δημαρχόπουλος: Με αισιοδοξία για την επιστροφή του στον Δημαρχιακό θώκο παρουσίασε το πρόγραμμα του

Με αισιοδοξία ότι θα επιστρέψει στον Δημαρχιακό θώκο του Δήμου Ξάνθης, ο πρωήν Δήμαρχος Ξάνθης και υποψήφιος πλέον στις επόμενες Δημοτικές εκλογές Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης σε ξενοδοχείο της πόλης το πρόγραμμα του, συνοδευόμενος απο στενούς συνεργάτες του που θα τον στηρίξουν στις ερχόμενες εκλογές.

Αναλυτικά σε δηλώσεις του αναφέρει:

«Βρισκόμαστε σήμερα, τολμώ να πω, κάπου στο τέλος και κάπου στην αρχή…

Στο τέλος αυτής της πολύμηνης δημοτικής θητείας που όπως όλοι λένε…, δεν έγινε τίποτα.

Και στην αρχή μιας νέας, αυτοδιοικητικής πενταετίας.

Και μέσα σ αυτό το τεράστιο «κενό», όλοι βλέπαμε και ακούγαμε…

Βλέπαμε που πάει η πόλη και ακούγαμε, τι μουρμούριζε ο κόσμος, τι ήθελε, τι περίμενε και δεν γινόταν.

Προσωπικά, αράδιαζα μέσα μου, όχι μόνο σκέψεις, ιδέες, εικόνες, επιθυμίες, αλλά και πρόσωπα, αρμόδια να τοποθετηθούν και να δουλέψουν αλλά και να συνοψίσουν την ουσία των κοινωνικών και αυτοδιοικητικών  δεδομένων.

Σήμερα, όλα αυτά πρέπει να τα λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, αλλά και να τα αφήσουμε πίσω μας… να κοιτάξουμε μπροστά και να στοχεύσουμε, σε όλα τ’ άλλα τα επερχόμενα, τα αναγκαία και τόσο ζωτικά.

Σήμερα πρέπει να κοιτάξουμε και… ποιός θα είναι ο καπετάνιος και ποιοι είναι οι συνεργάτες του, που μπορούν, να οδηγήσουν το καράβι σε ήρεμα νερά, στην ανάπτυξη κλπ… ή σε νέες μεγάλες περιπέτειες !!!

Ο κόσμος σήμερα δεν κοιτά μόνο, Aριστερά ή Δεξιά, επιλέγει τον αξιόπιστο.

Ο κόσμος πλέον, δεν θέλει ούτε μαθητευόμενους μάγους, ούτε νεοφώτιστους σωτήρες.

Η Ξάνθη, δεν θέλει δεύτερη φορά συμφορά, θέλει προκοπή. Θέλει ένα #restart και πολλά #LevelUp

Ερχόμαστε σήμερα λοιπόν… να δώσουμε το μήνυμα της συνέπειας, της σταθερότητας, της εντιμότητας, της αποτελεσματικότητας και της ανάπτυξης.

Ποιος είναι σήμερα, ο συνδυασμός ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ;;;

Είναι ο ενήλικας των παρατάξεων… για τον Δήμο Ξάνθης.

Τι είναι το Πρόγραμμά μας;;; Μια ιστορία πως ονειρευόμαστε, πως θέλουμε την Ξάνθη πως θέλουμε την Σταυρούπολη, πως θέλουμε τα χωριά μας.

Ναι είναι μεγάλο το πρόγραμμα, όπως μεγάλα και πολλά είναι αυτά τα οποία θέλουμε για την πόλη μας…

Και εσείς, ειδικά εσείς, όλοι με ξέρετε πολύ καλά… δεν είμαι μαθημένος στο ψέμα.

Γιατί κάποιοι δυστυχώς, απέδειξαν περίτρανα, την ανευθυνότητα, την ανικανότητα και την αναξιοπιστία όσων την τελευταία τετραετία κυβέρνησαν και διοίκησαν τον Δήμο Ξάνθης.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ λοιπόν, όσα σας πήρε η προηγούμενη, χαμένη στα λάθη τετραετία.

Την επόμενη περίοδο… οι Δήμοι «θα πετάξουν».

Εμείς λέμε το ΝΑΙ, αλλά και το ΠΩΣ.

Με άνοιγμα στους επαγγελματίες.

Προτεραιότητα στη καθημερινότητα.

Προτεραιότητα σε αυτούς τους έξι πυλώνες του προγράμματός μας, που σας παρουσιάζουμε σήμερα.

Με αλήθειες και πολλή δουλειά.

Φτάνει πια στον ξεπεσμό, ενός όμορφου και περήφανου Δήμου.

Το μόνο που κάποιοι έχουν στο μυαλό τους είναι οι απευθείας αναθέσεις, η εύρεση εργασίας σε μελλοντικούς υποψήφιους δημοτικούς τους συμβούλους, η ένταξη μισθοφόρων συμβούλων, και η διασπάθιση δημοσίου χρήματος…. και μ αυτά και μ αυτά, έχουν φέρει τον περήφανο Δήμο Ξάνθης, ουραγό στην διαφάνεια, ουραγό στην ανάπτυξη.

Όλοι αυτοί «οι μισθοφόροι»,  τι ακριβώς κάνουν από το 2019 ως σήμερα;

Δυστυχώς τίποτε!

Για αυτό επείγει και η αντικατάστασή τους με μία σοβαρή διοίκηση, η οποία θα παράγει έργο και για τη Ξάνθη και για όλο τον  Δήμο.

Είναι καιρός να νικήσουμε και την ανικανότητα και την αδιαφορία. Σήμερα και την εμπειρία έχουμε και την δύναμη. Με νέους ανθρώπους, με ικανούς ανθρώπους, με ανθρώπους που δεν έχουν δεύτερες σκέψεις… αυτοί είναι η δύναμή μας.

Χρειάζεται εμπειρία, θέληση, δύναμη, χρειάζεται να ξέρεις τι θέλεις αλλά και πως θα το κάνεις.

Στην Αυτοδιοίκηση (και γενικά στα κοινά), έχεις 2 δρόμους:

– είτε να υπόσχεσαι στους πάντες τα πάντα, να λες «θα τα φτιάξω όλα εγώ», να λαϊκίζεις και να μη στεναχωρείς κανέναν (πρόσκαιρα πάντα),

– είτε να δουλεύεις καθημερινά, νύχτα και μέρα, υπερνικώντας σκοπέλους, προβλήματα, κρατικές ανωμαλίες, νομικές ακρότητες και παραλογισμούς και εν τέλει να υλοποιείς έργα που μένουν για χρόνια.

Επιλέγοντας το 2ο δρόμο, έχεις να αντιμετωπίσεις πάρα πολλά προβλήματα: αδιανόητη γραφειοκρατία, υποχρέωση να αποδεικνύεις ακόμα και τα οφθαλμοφανή και αυτονόητα, να πείθεις κρατικούς υπαλλήλους για μια υπογραφή, να «αποξενώνεσαι» λίγο από τον κόσμο, προκειμένου να υπηρετήσεις έναν συγκεκριμένο στόχο.

Όταν όμως, βλέπεις να προχωρά ένα σπουδαίο έργο για το οποίο εσύ και οι συνεργάτες σου ξενυχτήσατε και κοπιάσατε, τότε λες «άξιζε τον κόπο»!

Αυτά είναι ΟΡΑΜΑΤΙΚΑ έργα!

Αυτά είναι τα έργα που εξασφαλίζουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!

Διότι αν θέλουμε τουρισμό, θα πρέπει ως τόπος να έχουμε και υποδομές, να έχουμε μια πόλη καθαρή, μια πόλη σύγχρονη, μια πόλη εύκολα προσβάσιμη, φιλική, ασφαλής, ένα Δήμο στολίδι.

Τα υπόλοιπα είναι θεωρίες που σβήνουν… τα έργα, που υπηρετούν αυτό το στόχο, είναι αυτά που ΜΕΝΟΥΝ!!!

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, για τα άπειρα ξενύχτια που έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε μαζί για χρόνια ακόμα, να κάνουμε!

Μ αυτούς μαζί, χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους συμπολίτες μας, γιατί όπως μου έλεγε κι ένας καλός μου φίλος και συνεργάτης… «δεν είναι όλα τα εργαλεία, για όλες τις βίδες».

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ επίπεδο, μαζί σου ΓΙΝΕΤΑΙ.

Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος

    Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης