Main Menu

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024
Ξάνθη, GR
12°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio
Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Το μοναδικό παγκοσμίως πιανιστικό σύνολο Piandaemonium στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στην Καβάλα

Το μοναδικό παγκοσμίως πιανιστικό σύνολο Piandaemonium εορτάζει φέτος με μοναδικό τρόπο την συμπλήρωση 25 ετών συναυλιακής παρουσίας. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού θα εμφανιστεί σε δύο ξεχωριστές παραστάσεις στις 5 και 6 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

Θα ακουστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο “Voices at the End”, μια πολυμεσική σύνθεση του Νεοζηλανδού ελληνικής καταγωγής Γιάννη Ψαθά (John Psathas) για 6 πιάνα συνοδεία προηχογραφημένου ήχου και της ταινίας-ντοκυμαντέρ Planetary της ακτιβίστριας Joanna Macy, σε συνδυασμό με το έργο “And then there was light” του Δημήτρη Οικονόμου, παραγγελία του Piandaemonium, που θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη. Τα δύο έργα πραγματεύονται την κλιματική αλλαγή και την επιρροή της στην ανθρώπινη δραστηριότητα και καθημερινότητα.

Στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, μεταξύ Καβάλας και Δράμας, θα ηχήσουν δύο παραστάσεις σύγχρονης δημιουργίας υπό το φως των άστρων και του φεγγαριού, δύο μέρες μετά την πανσέληνο του Ιουλίου στις 21:00.

Στην εικοσαπενταετή του δράση, το Piandaemonium έχει παρουσιάσει σε πρώτες εκτελέσεις έργα Ελλήνων συνθετών γραμμένα ειδικά για το σχήμα, διασκευές σπουδαίων συμφωνικών έργων, αλλά και αυθεντικά έργα σε ποικίλους πιανιστικούς συνδυασμούς. Το σύνολο έχει εμφανιστεί στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, το Παλλάς στην Αθήνα, το Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, το Φεστιβάλ «Μουσικότροπο» της Λάρισας, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πιάνου 2017 της ΕΛΣ και σε γεμάτες επανειλημμένα συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (2013, 2017, 2023).

Στην εκδήλωση συμμετέχουν αλφαβητικά οι: Χαράλαμπος Αγγελόπουλος, Ευτυχία Βενιωτά, Εύη Γιαμοπούλου, Νίκος Ζαφρανάς, Γιώργος Κωνσταντίνου, Χρήστος Λενούτσος, Μαρία Μυλαράκη, Στέφανος Νάσος, Θοδωρής Τζοβανάκης, Μελίνα Τσινάβου, Κώστας Χάρδας και η Dawn Hardwick ως επίσημη προσκεκλημένη από το Piandaemonium  και τον συνθέτη John Psathas.

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων (6€ γενική, 3€ μειωμένη).

Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης. Για περισσότερες πληροφορίες: https://digitalculture.gov.gr

Χορηγοί-Υποστηρικτές: Μουσικό Σχολείο Δράμας, Μουσικό Σχολείο Καβάλας, Μουσικό Σχολείο Σερρών.

Αναψυκτήριο Προσκήνιο.