Main Menu

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024
Ξάνθη, GR
12°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio
Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Παράσταση Καραγκιόζη στη Νέα Αμισσό Ξάνθης

Μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και την εγκατάσταση των προσφύγων, από τις «Αλησμόνητες» πατρίδες στους Προσφυγικούς Συνοικισμούς, ο Καραγκιόζης υπήρξε το πρώτο και για πολλά χρόνια το μόνο, εν πολλοίς, θέαμα. Οι ήρωες του μπερντέ κατά τις δεκαετίες του 1920,30,40,50 παρηγόρησαν, ψυχαγώγησαν και διασκέδασαν τους πρόσφυγες, προσφέροντάς τους ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον.

Το Πανελλήνιο Σωματείο Θεάτρου Σκιών, κατά τη διάρκεια του έτους, με τη στήριξη του υπουργείου Πολιτισμού, πραγματοποιεί δράσεις για τη διάδοση και διάσωση της Άυλης Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη», με τη συνοδεία ορχήστρας του Πρότυπου Μουσικού Εργαστηρίου «Έκφραση», με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Απόστολου Δήμου, παρουσιάζει την παράσταση θεάτρου σκιών «Κάποτε ριζώνουν και τα λόγια» που βασίζεται σε ένα παραδοσιακό ελληνικό παραμύθι από τη Θράκη και τον Πόντο.

Η παράσταση θα λάβει χώρα στο προσφυγικό χωριό της Νέας Αμισσού Ξάνθης, στην αυλή του παλιού δημοτικού σχολείου, με την υποστήριξη των εθελοντών Νέας Αμισσού «Το Θυμητάρι», την  Κυριακή 16 Ιουνίου στις 21:00. Μία ώρα πριν, στις 20:00, θα προηγηθεί εργαστήρι κατασκευής φιγούρας για τους μικρούς μας φίλους.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το σεράι έχει ανάγκη από έναν κουρέα για τον Πασά. Πρέπει όμως να είναι έμπιστος. Να μη μιλήσει για ό,τι δει στο κεφάλι του. Ο Καραγκιόζης αναλαμβάνει τη δουλειά και μαθαίνει το μεγάλο μυστικό. Πώς όμως να κρατήσει το στόμα του κλειστό; Θα σκάσει αν δε μιλήσει. Αποφασίζει να πει το μυστικό στο πηγάδι. Θα μπει όμως σε μπελάδες γιατί θ’ ανακαλύψει πως κάποτε ριζώνουν και τα λόγια…

Είσοδος Ελεύθερη

Υπουργείο Πολιτισμού

Πανελλήνιο Σωματείο Θεάτρου Σκιών

https://www.somateiokaragkiozi.gr/

Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»

http://www.talesofkaragiozis.gr/

facebook: paramythiakaragiozi

Σύλλογος Εθελοντών Νέας Αμισσού

«Το Θυμητάρι»

Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Νέα Αμισσός Ξάνθης

Αυλή Δημοτικού Σχολείου

https://goo.gl/maps/D5wRrWumryVbyhQC6

20:00 : Εργαστήριο κατασκευής φιγούρας

21:00 : Η παράσταση «Κάποτε ριζώνουν και τα λόγια»