Main Menu

Θράκη: Πήγε γονατιστός μέχρι την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας

Στον δρόμο για την Αγία Μαρίνα Ιμέρου ανάμεσα στο χωριό και τον ναό συναντούσε κανείς έναν νεαρό άνδρα να μπουσουλάει προς την εκκλησία. Ήταν απόγευμα της Πέμπτης 13 Ιουλίου, όταν ο ναός υποδέχθηκε λείψανο της Αγίας Μαρίνας από την Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τον 27χρόνο Δημοσθένη με καταγωγή από την Σύρο που συνοδευόταν από την οικογένειά του και γονατιστός είχε σκοπό να φτάσει τον ναό της Αγίας Μαρίνας Ιμέρου. Κουβαλούσε στην πλάτη του ένα στεφάνι από λουλούδια, ενώ τις παλάμες και τα γόνατά του φορούσε προστατευτικά, ώστε να μην τραυματιστεί λόγω της ασφάλτου.

Τον ρωτήσαμε να μας πει για ποιο λόγο θέλει να φτάσει γονατιστός στον ναό. Ο Δημοσθένης με προθυμία μας διηγήθηκε την ιστορία του, ωστόσο είναι αρκετά προσωπική ώστε να δημοσιευτεί. Μας ανέφερε πάντως ότι έμαθε για την Αγία Μαρίνα στον Ίμερο και πως αυτή μπορούσε να τον θεραπεύσει.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του όταν μπήκε στον ναό, μπόρεσε να θεραπευτεί και έτσι αποφάσισε φέτος για πρώτη φορά να φτάσει γονατιστός στον ναό. Όπως είπε είναι αποφασισμένος κάθε χρόνο να το επαναλαμβάνει. Περαστικοί στον δρόμο του έλεγαν «λίγο ακόμα θέλεις, έχεις σχεδόν φτάσει» με τον Δημοσθένη να απαντάει με ένα χαμόγελο.

xronos.gr