Main Menu

Έκτακτη σύγκλιση στον Δήμο Ξάνθης-Επί ποδός ο μηχανισμός για τις πυρκαγιές-Έτοιμο το Νοσοκομείο Ξάνθης να υποδεχθεί ασθενείς.

Έκτακτη σύγκλιση από τον Δήμος Ξάνθης, του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε στις 12 τα μεσάνυχτα στο Δημαρχείο Ξάνθης σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μανώλη Φανουράκη.

Σκοπός της συνεδρίασης των μελών του ΣΟΠ, ήταν η λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων και δράσεων αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την οδηγία που απέστειλε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, οι Δήμοι των ΠΕ που βρίσκονται σε υψηλό δείκτη επικινδυνότητας, θα πρέπει να συγκαλέσουν έκτακτα ΣΟΠ, για την επικαιροποίηση των Επιχειρησιακών τους Σχεδίων.

Τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε βαρύ κλίμα, εξαιτίας των τραγικών καταστάσεων που βιώνει ο Έβρος και η Ροδόπη με τα πύρινα μέτωπα, συντόνισε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης  και συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Κουρτίδης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και εντεταλμένος σε θέματα ΠΠ του Δήμου Toulis Tsakiridis, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, Πασχάλης Γιώρης, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος Ξάνθης, όπως και ο εκπρόσωπος του 4ου Σώματος Στρατού και υπηρεσιακοί παράγοντες

Επί ποδός συνεχίζει να βρίσκεται όλος ο μηχανισμός, για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενώ το Νοσοκομείο Ξάνθης είναι έτοιμο να δεχθεί ασθενείς, από την Αλεξανδρούπολη, καθώς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εκκενώθηκε προληπτικά.