Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

“H Τρελή του Σαγιό”: Μια εξαιρετική θεατρική παράσταση στην Ξάνθη απο τους “Έντιμους απατεώνες”

Οι Έντιμοι Απατεώνες είναι μία νεανική θεατρική ομάδα φοιτητών και μαθητών (70 μέλη) από τη πόλη της Ξάνθης, με έτος ίδρυσης το 2013. Κάθε χρόνο επιλέγουν να παρουσιάσουν κωμωδίες οι οποίες εμπεριέχουν κοινωνικά μηνύματα και προσφέρουν ένα γνήσιο ψυχαγωγικό θέαμα στους θεατές. Παράλληλα με την καλλιτεχνική δράση, σκοπός της ομάδας είναι και η εθελοντική δράση,γι’ αυτό το λόγο στην είσοδο κάθε θεάτρου γίνεται παντοτε συλλογή τροφίμων, σχολικών ειδών καιφαρμάκων για τους κοινωνικά ευάλωτους συνανθρώπους μας.

Η φετινή ιστορία εκτυλίσσεται στην παριζιάνικη γειτονιά του Τροκαντερό, στα μέσα της δεκαετίας του ’40, όπου μία ομάδα πλούσιων και διεφθαρμένων στελεχών μιας νεοσύστατης εταιρίας μηχανεύονται ένα ύπουλο σχέδιο: να σκάψουν κρυφά ολόκληρο το

Παρίσι για να ανακαλύψουν κοιτάσματα πετρελαίου. Ποιος να φανταζόταν ότι τα σχέδια τους θα εμπόδιζε μια…τρελή; Η Ωρελί -μία καλόκαρδη και λίγο ονειροπαρμένη ιδεαλίστρια,  παρέα με έναν σοφό ρακοσυλλέκτη, μία ρομαντική λαντζιέρα, έναν ναυαγοσώστη που δεν γνωρίζει κολύμπι και τους υπόλοιπους περιθωριοποιημένους από την κοινωνία φίλους της, καταφέρνει να αποδείξει πως η καλοσύνη και η παιδική καρδιά νικούν τελικά την απληστία, την πονηριά, τη μοχθηρία …

Για να μάθετε κι εσείς την ιστορία της, οι Έντιμοι Απατεώνες σας προσκαλούν στις 28  Αυγούστου, ώρα 21.30, στο Θερινό  Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, για να παρακολουθήσετε την «Τρελή του Σαγιό». Πρόκειται για την ανατρεπτική και συνάμα καυστική κωμωδία του Γάλλου συγγραφέα Jean Giraudoux, την οποία οι Έντιμοι Απατεώνες θα σας παρουσιάσουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, μέσα από ένα θέαμα ζωντανής μουσικής και χορού.

Η παράσταση έκανε ήδη πρεμιέρα στις 13 Αυγούστου στη Σκοπιά Σερρών, όπου η ανταπόκριση του κοινού ήταν συγκινητική. Εξίσου συγκινητική ήταν και η συμμετοχή των κατοίκων του χωριού στο κάλεσμα της ομάδας για συλλογή τροφίμων, τα οποία στάλθηκαν στη ΜΚΟ ‘’HUMANITYGREECE’’ στην Αθήνα, η οποία στηρίζει τους πυρόπληκτους σε όλη την Ελλάδα. Πολύ σημαντική ήταν η οικονομική στήριξη των θεατών της παράστασης στα ΚΑΑΥ Κεραμωτής στην Καβάλα, όπου εμφανίστηκε η ομάδα για πρώτη φορά. Τα χρήματα διατέθηκαν προς αγορά φαρμάκων για τους πυρόπληκτους στον Έβρο.

Φέτος, λόγω των έκτακτων και εξαιρετικά δυσάρεστων συνθηκών με τις πυρκαγιές στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στην είσοδο του θεάτρου θα πραγματοποιηθεί συλλογή τροφίμων και φαρμάκων, ταοποία θα διανεμηθούν σε πυρόπληκτους των περιοχών Ροδόπης, Έβρου και Χρυσούπολης μέσω του δικτύου του HUMANITYGREECE, καθώς και στους πυροσβέστες, που επιχειρούν στα μέτωπα των πυρκαγιών. Μέρος της συλλογής των τροφίμων θα διατεθεί και στο κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης.Ιδιαίτερη και σημαντική είναι επιπλέον η στήριξη των χορηγών της ομάδας τους οποίους ευχαριστούμε θερμά καθώς αποτελούν το καύσιμο της ομάδας προκειμένου αυτή να φέρει εις πέρας τόσο το καλλιτεχνικό όσο και το φιλανθρωπικό της έργο και δράση.

 Μεγάλοι χορηγοί:

FruitLife, Βιβλιοπωλείο Πυργελή, Φροντιστήριο Μ.Ε Ηρακλής Ζωγράφος, Φροντιστήριο Μ.Ε ΠΟΡΕΙΑ, Φροντιστήριο ΟΡΟΣΗΜΟ, Telia + Pavla, Ξυλεία Πανταζίδη, Το Μανάβικο, και ΤΕΣΕΡΑ.

Ευγενικοί χορηγοι: Φροντιστήριο ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, Φροντιστήριο ΕΞΑΝΤΑΣ, Σύλλογος Ρομποτικής, Σωματείο Εργαζομένων Ομίλου Πλαστικών Θράκης, Βιβλιοπωλείο Μακρή, Φροντιστήριο ΝΕΤΡΙΝΟ, Τυφλόμυγα, Κασέρι Ξάνθης, AslanidisFineGems&Jewelry, Μουσική Σχολή ΕΝ ΡΥΘΜΩ, Livethemusic Μουσαδές MusicSchool, Ταμ-ταμ ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ, Δια χειρός ΣΩΤΗΡΗ, και ΜΠΑΧΑΜΕΣ.

 

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.

Υπο την αιγίδα: Σύλλογος ‘’ΒΑΤΡΑΧΟΙ’’

Με την υποστήριξη: Κέντρο Πολιτισμού Ξάνθης