Main Menu

Έτοιμος ο Δήμος Ξάνθης να στηρίξει τα σχολεία, εν όψει της έναρξης

Την διαβεβαίωση ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και υποδειγματικά η χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έλαβε η Δ/ντρια της ΔΔΕ κ. Μ. Σιδηροπούλου απ’ τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Δήμου Ξάνθης κ. Δημήτρη Γκαγκαλίδη, σε εθιμοτυπική επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε, λίγο πριν την επίσημη έναρξη της νέας σχ. χρονιάς. Στην συζήτηση επισημάνθηκαν οι αυξημένες λειτουργικές ανάγκες των Γυμνασίων και Λυκείων Ξάνθης, αλλά και η προσαρμογή των οικονομικών απαιτήσεων σε νέα εκπαιδευτικά δεδομένα, απόρροια της δυναμικής και των αλλαγών στην σημερινή λειτουργία των σχολείων.

«Τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς», δήλωσε ο καθηγητής Δημήτρης Γκαγκαλίδης, αναφερόμενος στις ανάγκες του «νέου σχολείου», στη δημιουργία εργαστηριακών αιθουσών, στην υποστήριξη του διοικητικού και εκπαιδευτικού έργου, αλλά και στις αυξανόμενες επεμβατικές ενέργειες σε κτιριακές και κατασκευαστικές ανάγκες και απαιτήσεις των σχολείων. Ο πρόεδρος της σχ. επιτροπής έκανε λόγο για την πλήρη κάλυψη όλων των σχολείων που είχαν κάνει αιτήματα ΣΑΤΑ προς τις τεχνικές υπηρεσίες του Δ. Ξάνθης, καθώς αυτές ικανοποιήθηκαν στο σύνολο τους και χρηματοδοτήθηκαν από τον Δ. Ξάνθης.

Από την μεριά της η Δ/ντρια της ΔΔΕ Ξάνθης, επεσήμανε την ανάγκη υποστήριξης των σχολείων, την αύξηση των κονδυλίων για την κάλυψη των αιτημάτων, αλλά και τις διαρκείς ανακατατάξεις και ανάγκες που δημιουργούνται καθημερινά. «Υπάρχει αγαστή και άψογη συνεργασία με την σχολική επιτροπή του Δήμου Ξάνθης και ευελπιστούμε ότι έτσι θα συνεχίσουμε για το καλό της εκπαίδευσης», τόνισε η κ. Σιδηροπούλου, που ευχήθηκε μια καλή και χωρίς προβλήματα νέα σχολική χρονιά.