Main Menu

ΠΡΟΣΟΧΗ! Υπόσχονται επιδόματα για να εισπράξουν λεφτά στην Ξάνθη

Η Ένωση Φοροτεχνικών-Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ξάνθης προειδοποιεί και εφιστά την προσοχή των φορολογουμένων για τα φαινόμενα εξαπάτησης με πρόφαση την είσπραξη διαφόρων επιδομάτων ή επιστροφών φόρου.

Καθημερινά ακούμε από πελάτες περιπτώσεις όπου διάφοροι επιτήδειοι προσποιούμενοι τους λογιστές και με πρόφαση την είσπραξη διαφόρων επιδομάτων ή επιστροφών φόρου, ζητούν την αποκάλυψη κωδικών taxis, λογαριασμούς τραπεζών ή άλλων ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Στην προσπάθεια μας να προστατέψουμε τους φορολογούμενους από τέτοιου είδους απάτες, ενημερώνουμε τα εξής:

Κανένας λογιστής δεν θα σας καλέσει στο τηλέφωνο, ούτε θα βάλει κάποιον τρίτο για να ζητήσει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως π.χ. κωδικούς taxis, λογαριασμούς τράπεζας ή κωδικούς πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς (ebanking), ή ακόμη τον αριθμό χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας, ημερομηνίες λήξης ή τον τριψήφιο αριθμό της κάρτας.

Κανένας λογιστής δεν θα στείλει email, με το οποίο να σας ζητάει προσωπικά στοιχεία. Επιβεβαιώστε αρχικά τη διεύθυνση από την οποία έρχεται το email και αν δεν την γνωρίζετε, διαγράψτε το. Επισημαίνουμε ξανά ότι κανείς λογιστής δεν θα σας ζητήσει τέτοιου είδους στοιχεία με αυτόν τον τρόπο.

-Το πρώτο που πρέπει να κάνει κάποιος όταν αντιληφθεί ότι, είτε έγινε προσπάθεια απάτης είτε έπεσε θύμα απάτης, να ενημερώνει άμεσα τις αστυνομικές αρχές και ειδικά την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος» στο τηλέφωνο 11188 ή ccu@cybercrimeunit.gov.gr.

Εκ μέρους όλων των συναδέλφων Λογιστών Φοροτεχνικών του Νομού .

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. ΕΦΕΕ ΞΑΝΘΗΣ