Main Menu

Με πολύ κόσμο και κοινωνικό σκοπό η Λευκή Νύχτα στην Κομοτηνή

Πνοή στην πόλη έδωσε η Λευκή Νύχτα που διοργάνωσε χθες στην αγορά ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής. Κόντρα στο πανελλαδικό «μουδιασμένο» κλίμα εξαιτίας των τραγωδιών, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα βγαίνοντας έξω, με πλήθος συμπολιτών μας κάθε ηλικίας να γεμίζουν το κέντρο, ιδίως τις πιο βραδινές ώρες.

Πάρα πολύς κόσμος κυκλοφόρησε, διασκέδασε με δωρεάν δρώμενα και συναυλία των Alcatrash. Εμπορικό «ταμείο» όμως θα γίνει από βδομάδα Η δράση είχε και κοινωνικό σκοπό, αφού συγκεντρώθηκαν είδη για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Επίκεντρο της βραδιάς ήταν η δωρεάν συναυλία από το συγκρότημα Alcatrash, που ερμήνευσαν για όλους τους διερχόμενους αλλά και τους συγκεντρωμένους μεταξύ πλατείας Ειρήνης και πεζόδρομου της Βενιζέλου. Η κίνηση παρατηρήθηκε κυρίως στην πλατεία και στους παρακείμενους δρόμους και πεζόδρομους, ενώ για την ασφάλεια όλων και την ενίσχυση της κίνησης το κέντρο είχε αποκλειστεί για οχήματα από τις 18:00 που ξεκίνησε η βραδιά μέχρι τις 24:00 που παρέμειναν ανοικτά τα καταστήματα. Έτσι, κλειστοί ήταν οι δρόμοι Αγ. Γεωργίου έως τη διασταύρωση με τη Ν. Ζωίδη, Σοφίας Βέμπο από το ύψος Ηροδότου – Αγ. Γεωργίου, Παρασίου και Ορφέως από το ύψος του ζαχαροπλαστείου Νεντίμ έως την διασταύρωση με Κομνηνού.

Εκτός από τη συναυλία, οι διοργανωτές είχαν μεριμνήσει για εκπλήξεις, μουσική, κεράσματα, προκειμένου να προσφέρουν… χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους Κομοτηναίους, συμπολίτες μας από πολλούς οικισμούς, αλλά και τους φοιτητές που φυσικά «άρπαξαν» την ευκαιρία για βόλτα στην αγορά.

Τη Λευκή Νύχτα διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής με τη στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, σε συνδιοργάνωση με το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης, με την τεχνική υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής. Τα καταστήματα έμειναν ανοικτά μέχρι τις 24:00.

xronos