Main Menu

Απολογισμός δράσης «Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στην ΠΕ Ξάνθης».

Πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 17 Σεπτεμβρίου τριήμερο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων που διοργάνωσε η ΠΕ Ξάνθης σε συνεργασία με το ΚΕΣΟ ,την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου την 4η ΥΠΕ, τα Κέντρα Υγείας και τους Οπτικούς ΠΕ Ξάνθης.

Η Δράση στόχευε στην πρόληψη της υγείας όλων των πολιτών του Νομού και απευθύνθηκε σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες (ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες, παιδιά , ενηλίκους).
Κατά τη διάρκεια της δράσης, 15μελές κλιμάκιο εθελοντών γιατρών και οπτικών επισκέφτηκαν τα Κέντρα Υγείας του Νομού, το «Ξάνθιο» Οικοτροφείο, το Παράρτημα ΑΜΕΑ Ξάνθης, το ΚΑΠΗ Ξάνθης και τα δύο γηροκομεία της πόλης σύμφωνα με το πρόγραμμα. Η ομάδα των πολλαπλών ειδικοτήτων γιατρών παρείχε παιδιατρικές, ενδοκρινολογικές και οπτομετρικές εξετάσεις με σύγχρονα ιατρικά μέσα και εργαλεία με στόχο την προσφορά γυαλιών οράσεως όπου χρειαζόταν.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα και ειδικότερα:

300 άτομα εξετάστηκαν από οφθαλμίατρους και οπτικούς, ενώ θα δοθούν 130 ζευγάρια γυαλιά.
134 άτομα εξετάστηκαν από ενδοκρινολόγους.
70 και πλέον παιδιά εξετάστηκαν από παιδιάτρους ενώ πραγματοποιήθηκαν και εμβολιασμοί που είχαν παραληφθεί.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Μαίρη Πίνη, Γενική Δ/ντρια του ΚΕΣΟ και όλη την ιατρική ομάδα που εθελοντικά προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, τον Πρωτοσύγκελο π. Σωφρόνιο Γκουτζίνη, την 4η ΥΠΕ, τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ξάνθης, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στη φιλανθρωπική
αυτή δράση.

Κώστας Κουρτίδης
Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης