Main Menu

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναδείχθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς επικράτησε της Έφης Αχτσιόγλου στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την νέα ηγεσία του κόμματος, που διεξήχθη την Κυριακή (24/9).

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δρόσος, ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε 56.461 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 56,69%, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου συγκέντρωσε 43.139 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 43,31% με καταγεγραμμένο το 75% των ψήφων.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι η Έφη Αχτσιόγλου τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη και του έδωσε συγχαρητήρια για τη νίκη του. Η κ. Αχτσιόγλου αναμένεται να μεταβεί από λεπτό σε λεπτό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου, προκειμένου να κάνει δηλώσεις.

Σημειώνεται ότι η εσωκομματική εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 21:00, καθώς πήρε μία ώρα παράταση λόγω της αυξημένης προσέλευσης των ψηφοφόρων στις κάλπες.

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία, στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ψήφισαν 133.261 μέλη του κόμματος. Στελέχη της Κουμουνδούρου, ανέφεραν νωρίτερα ότι κερδήθηκε το «μεγάλο στοίχημα της μαζικής συμμετοχής για πιο δυνατό κι ενωμένο» ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.