Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Εγκαίνια στο πλήρως ανακαινισμένο Γυμνάσιο Νέου Ολβίου Δήμου Τοπείρου χρηματοδοτημένο εξ ολοκλήρου από τη Sunlight Group

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2023 τελέστηκαν στο Νέο Όλβιο Ν. Ξάνθης τα εγκαίνια του πλήρως ανακαινισμένου και ενεργειακά αναβαθμισμένου Γυμνασίου της περιοχής. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο σχετικής δωρεάς της Sunlight Group οποία υπηρετεί με συνέπεια το όραμά της για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

To σχολείο έχει παραδοθεί στη διεύθυνση του σχολείου και το Δήμο στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ η σχετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Δημάρχου Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου, δημοτικών συμβούλων και μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Διευθύνοντα Συμβούλου της Sunlight Group κ. Λάμπρου Μπίσαλα, του Διευθυντή του Σχολείου κ. Παναγιώτη Τουμπέλη, εκπροσώπων των περιφερειακών εκπαιδευτικών οργάνων, και φυσικά μαθητών, καθηγητών και γονέων-κηδεμόνων. Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης στελέχη της εταιρείας που έχουν αποφοιτήσει από το ίδιο σχολείο το οποίο το είδαν να μεταμορφώνεται, εσωτερικά και εξωτερικά.

Τα έργα πλήρους ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης των κτηριακών δομών του σχολείου υλοποιήθηκαν σε συνέχεια δέσμευσης της εταιρείας που εκφράστηκε προσωπικά από τον κ. Μπίσαλα κατά την παράδοση δωρεάς τεχνολογικού εξοπλισμού στο σχολείο στα  μέσα της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

Μέσα σε χρόνο-ρεκόρ, από το τελευταίο κουδούνι της προηγούμενης σχολικής χρονιάς μέχρι το πρώτο της τρέχουσας, τα στελέχη της εταιρίας, αλλά και οι εξειδικευμένοι προμηθευτές που ανέλαβαν τις εργασίες, ολοκλήρωσαν με επιτυχία την ολική ανακαίνιση του σχολικού συγκροτήματος. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, η Sunlight Group παρέδωσε και επίσημα στους 100 περίπου μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου μία πλήρως ανακαινισμένη σχολική μονάδα που αποτελεί ένα από τα πιο εξελιγμένα Γυμνάσια της χώρας .

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της ανακαίνισης, πραγματοποιήθηκαν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και την μείωση του κόστους λειτουργίας του κτηρίου προς όφελος των φορολογούμενων ενώ κατασκευάστηκε ποδοσφαιρικό γήπεδο 5Χ5 για την άθληση και ψυχαγωγία μαθητών και μαθητριών!

Μιλώντας στην εκδήλωση των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Μίχογλου, σημείωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη Sunlight Group που πρωτοστάτησε σε αυτό το έργο πνοής για την περιοχή μας. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας και εκπαιδευτικοί χώροι με σύγχρονες υποδομές, όπως αυτός που εγκαινιάζουμε σήμερα, βοηθούν τις μαθήτριες και τους μαθητές να ανθίσουν και να προοδεύσουν. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τη Sunlight για την αποτελεσματικότητα των ανθρώπων της που κατάφεραν να ολοκληρώσουν το μεγάλο αυτό έργο σε λιγότερο από δέκα μήνες, με απόλυτη συνέπεια λόγων και έργων».

Η περιοχή του Νέου Όλβιου Ν. Ξάνθης που υπάγεται στο Δήμο Τοπείρου φιλοξενεί τις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της Sunlight Group από το 1991. Στα 32 και πλέον χρόνια που έχουν μεσολαβήσει η αρχική εργοστασιακή μονάδα έχει εξελιχθεί σε ολόκληρο βιομηχανικό συγκρότημα και κατέχει ξεχωριστή θέση στο οικοσύστημα της εταιρείας, ως πυρήνας της παραγωγικής διαδικασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Sunlight Group επιστρέφει στην τοπική κοινωνία την υποστήριξη και φιλοξενία που δέχεται, ενώ δεσμεύεται να συνεχίσει να στηρίζει ουσιαστικά τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται, σε Ελλάδα και εξωτερικό, εστιάζοντας σε πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και σε δράσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και ενισχύουν τις τοπικές υπηρεσίες υγείας, έκτακτης ανάγκης και διάσωσης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight Group, Λάμπρος Μπίσαλας, δήλωσε σχετικά στο περιθώριο της εκδήλωσης των εγκαινίων του σχολείου: «Είναι μια σημαντική μέρα για τη Sunlight. Με πρωτοβουλία της εταιρίας μας αναβαθμίζουμε ολοκληρωτικά το σχολικό συγκρότημα του Νέου Ολβίου προς όφελος των μαθητών, των οικογενειών τους, αλλά και των καθηγητών και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας. Ένα σχολείο που φιλοξενεί κατά κύριο λόγο μαθητές της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Είμαι υπερήφανος για πολλούς λόγους σήμερα: Καταρχάς γιατί οι εταιρικές επιτυχίες της Sunlight Group ανά τον κόσμο, αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς των ανθρώπων μας (μερικοί από τους οποίους έχουν αποφοιτήσει από το Γυμνάσιο Νέου Ολβίου) μας επιτρέπουν να δίνουμε πίσω στην κοινωνία και ιδιαίτερα στον ευαίσθητους τομείς των παιδιών και της εκπαίδευσης. Κι επίσης, γιατί το αναβαθμισμένο Γυμνάσιο θα προσφέρει στη μαθητική κοινότητα ακόμη περισσότερα εφόδια για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, σε ένα χώρο ασφαλή, κτιριακά και τεχνολογικά πλήρως αναβαθμισμένο, ενεργειακά βιώσιμο αλλά και με σύγχρονές αθλητικές εγκαταστάσεις που είναι αντίστοιχες σχολείων του εξωτερικού. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Sunlight και τις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες που συνεργάστηκαν στην υλοποίηση αυτού του έργου στο χρονικό διάστημα που είχαμε δεσμευθεί, ώστε το σχολείο να είναι έτοιμο για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Επιπλέον δεσμευόμαστε ότι θα καλύπτουμε όλα τα έξοδα εκδρομών και εκδηλώσεων του σχολείου καθώς και εκπαιδευτικού εξοπλισμού για τα επόμενα χρόνια. Αυτονόητο είναι ότι θα είμαστε παρόντες στις συντηρήσεις του σχολείου και ό,τι χρειαστεί σε επίπεδο εγκαταστάσεων. Θα λέγαμε ότι κατά κάποιο τρόπο «υιοθετούμε» το Γυμνάσιο Νέου Ολβίου». Τέλος θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους τους εργαζόμενους της εταιρίας μας ανά τον κόσμο για τη σκληρή τους δουλειά που παράγει αξία ώστε να μπορούμε όλοι μαζί να επηρεάζουμε θετικά τη ζωή ακόμη περισσότερων ανθρώπων και κυρίως παιδιών.