Main Menu

Ντύνεται στα χακί ο Στέφανος Κασσελάκης – Πότε θα πάει Στρατό ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα υπηρετήσει για 20 ημέρες στον Στρατό, κάποια στιγμή στο μέλλον, επισημαίνουν πηγές που βρίσκονται στο περιβάλλον του νεοεκλεγέντα προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι ίδιες πηγές, αναφερόμενες στην στρατιωτική θητεία του Στέφανου Κασσελάκη, σημειώνουν ότι δεν προκύπτει από κάπου ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στη Ρω και υπογραμμίζουν ότι είχε απαλλαγή ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού τα τελευταία 11 χρόνια.

Ωστόσο, τώρα που αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και είναι κάτω από 38 ετών, έχει ένα 6μηνο μπροστά του ώστε να διευθετήσει τα διαδικαστικά με την στρατιωτική του θητεία. Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης είναι αυτός που εκκίνησε νωρίτερα την διαδικασία. «Θα κάνει το 20ημερο του κάποια στιγμή», προσθέτουν οι ίδιες πηγές από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Μαζανίτη που μεταδόθηκε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Στέφανος Κασσελάκης εμπίπτει στις περιπτώσεις των Ελλήνων που έχουν ζήσει 11 συνεχόμενα χρόνια στο εξωτερικό.

Εφόσον ο κ. Κασσελάκης είναι άνω των 35 ετών, έχει το δικαίωμα να κάνει θητεία έξι μηνών. Επίσης, καθώς είναι άνω των 35 ετών, δικαιούται από τον νόμο, αν θέλει, να υπηρετήσει 20 ημέρες, και να εξαγοράσει το υπόλοιπο της θητείας του, προς 810 ευρώ για κάθε μήνα. Οι στρατολογικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη ως απλό πολίτη και όχι ως βουλευτή, γιατί δεν έχει εκλεγεί στην Βουλή