Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Απειλητικά μηνύματα έγραψαν άγνωστοι στο Ιερό Τέμενος στο Πίλημα Ξάνθης

Απειλητικά μηνύματα για τη ζωή του Ιμάμη, του Μουεζίνη και της Βακουφικής Επιτροπής  έγραψαν άγνωστοι στο Ιερό Τέμενος στο Πίλημα Ξάνθης.

Απειλητικά μηνύματα έγραψαν άγνωστοι στο Ιερό Τέμενος στο Πίλημα Ξάνθης

Η συγκεκριμένη ανάρτηση έγινε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της Μουφτείας Ξάνθης.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Χθες Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, με θλίψη ενημερωθήκαμε ότι στο Ιερό Τέμενος του χωριού Πίλημα-Ξάνθης, άγνωστοι έγραψαν στην τουρκική γλώσσα απειλητικά μηνύματα κατά της ζωής του Ιμάμη, του Μουεζίνη και της Βακουφικής Επιτροπής στους εξωτερικούς τοίχους του Τεμένους καθώς και στους τσιμεντένιους στύλους της αυλόπορτας. Επίσης, τοποθέτησαν τέσσερα φυσίγγια τυλιγμένα και στερεωμένα με μονωτική ταινία πάνω στην πόρτα της αυλής ως ένα σαφέστατο μήνυμα κατά της ζωής τους που παραπέμπει σε ξένους παρακρατικούς μηχανισμούς.

Οι απειλές και τα φυσίγγια τοποθετήθηκαν ως προειδοποίηση με προθεσμία τεσσάρων ημερών ώστε ο Ιμαμης, ο Μουεζίνης και η Βακουφική Επιτροπή να εγκαταλείψουν τον Μουφτή και να συνταχθούν με εκπροσώπους εξωθεσμικών κέντρων.

Πρόκειται για μια σοβαρή απειλή και ευθύτατη παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας των μουσουλμάνων της Θράκης από ξένες δυνάμεις.

Κατόπιν τούτου ο Σοφολογιότατος Τοποτηρητής Μουφτής Ξάνθης, Νεζντέν Χεμσερή, επισκέφθηκε άμεσα το Ιερό Τέμενος, όπου διαπίστωσε κι ο ίδιος τα θλιβερά γεγονότα.

Έπειτα απευθύνθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης όπου κατέθεσε τα όσα διαπίστωσε κατά την επίσκεψη του στον παραπάνω χώρο και ζήτησε τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την ποινική δίωξη των δραστών.

Περιμένουμε από την Ελληνική Πολιτεία να εφαρμόσει τον νόμο και, κυρίως, να προστατεύσει τη θρησκευτική ελευθερία των μουσουλμάνων της Θράκης από παρακρατικούς μηχανισμούς που καμία σχέση δεν έχουν με την Ελλάδα. Οι Θρακιώτες, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, είναι υπερήφανοι, εργατικοί, τίμιοι και δημοκράτες που δεν έχουν σχέση με τρομοκρατικές μεθόδους και ακρότητες.

Η Μουφτεία Ξάνθης δέχεται συγκινητικά μηνύματα συμπαράστασης από τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα τεμένη είναι χώροι λατρείας του Αλλαχ και όχι πολιτικής. Τα Τεμένη μας είναι χώροι που ενώνουν, όχι που διχάζουν”, αναφέρει η ανακοίνωση της Μουφτείας Ξάνθης.