Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Δήμος Ξάνθης: Πάμε για Debate? Θετικός και ο Μανώλης Τσέπελης με… αιχμές

Σε συνέχεια των όσων έχουν ειπωθεί περί της διεξαγωγής μιας οργανωμένης προεκλογικής συζήτησης μεταξύ των υποψηφίων επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών Ξάνθης, σας επαναλαμβάνουμε τη θέση μας, την οποία έχουμε εκφράσει δημοσίως ότι δεν έχουμε καμία αντίρρηση αρκεί αυτή να διεξαχθεί σύμφωνα με τους όρους και τους κανόνες που διέπουν τηθεσμική διαδικασία.

Δυστυχώς παρατηρούμε ότι στόχος της συγκεκριμένης «πρωτοβουλίας» ήταν η επικοινωνιακή εκμετάλλευσή της, για προφανείς λόγους. Τούτο, φαίνεται και από το γεγονός ότι τίθενται εκ προοιμίου και οι όροι, σε μια προσπάθεια χειραγώγησης της… όποιας ενέργειας.

Διαφεύγει σε κάποιους ότι μια δημοκρατική διαδικασία υποχρεώνει θεσμικούς (ακόμη και εν δυνάμει) φορείς να κάθονται σε ένα τραπέζι και μέσα από τον διάλογο να συναποφασίζουν.

Δεν πειράζει. Το υπενθυμίζουμε εμείς.

Παρά το απαιτητικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής, καθώς ετοιμαζόμαστε να τιμήσουμε την επέτειο από τη συμπλήρωση των 104ων ετών της Απελευθέρωσης της Ξάνθης, και ενώ το προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού μας, είναι απολύτως πιεστικό καλώ όλους τους εκπροσώπους των υποψήφιων δημοτικών συνδυασμών της Ξάνθης να καταθέσουν την ημέρα και την ώρα που επιθυμούν για να συναντηθούμε ώστε να συζητήσουμε για το debate που προτείνεται.

Με εκτίμηση

Μανώλης Τσέπελης

 

Να υπενθυμίσουμε ότι Σάββας Μελισσόπουλος και Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος είχαν αποδεχθεί την πρόσκληση:

Ανακοίνωση του συνδυασμού «ΜΠΡΟΣΤΑ» για τη διεξαγωγή debate

Ο δημόσιος και ανοιχτός διάλογος αποτελεί ζωτικό στοιχείο για τη λειτουργία της τοπικής δημοκρατίας.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος ΞάνθηςΣάββας Μελισσόπουλος τιμά αυτή την αξιακή αρχή, σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής του ως εκπρόσωπος των συμπολιτών μας μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

Στο πλαίσιο αυτό, η συμμετοχή του σε μία συζήτηση στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι και η οποία θα διεξαχθεί με όρους δικαιοσύνης, ισότητας και ουσιαστικής προβολής των προτάσεων του κάθε υποψήφιου δημάρχου, είναι δεδομένη.

Εκπρόσωπος του συνδυασμού μας θα συμμετάσχει στηδιαπαραταξιακήεπιτροπή διοργάνωσης του debate, με την παρουσίαεκπροσώπων όλων των υποψήφιων συνδυασμών όπου θα καθοριστούν οι όροι, οι διαδικασίες και οι θεματικές ενότητες της συζήτησης.Ως χώρος συζήτησης της διαπαραταξιακής επιτροπής μπορεί να καθοριστεί η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Με όλα τα παραπάνω διασφαλίζουμε και συμφωνούμε, ότι κάθεδημόσιος διάλογος που αφορά το μέλλον της πόλης μας και διεξάγεται με όρους ισότητας και αντιπροσωπευτικότητας, αποτελεί υποχρέωσηόλων όσων ζητούν την εμπιστοσύνη των δημοτών.

 

Ανακοίνωση του συνδυασμού «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ”

Σε απάντηση της πρότασης για Debate:

Από την πρώτη στιγμή και σε κάθε τόνο είμαστε θετικοί  στην οποιαδήποτε οργανωμένη συζήτηση.

Πρότασή μας η συνάντηση των αντιπροσώπων των συνδυασμών να γίνει και αυτή στον χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου που άλλωστε έχει υποχρέωση ο δήμος να το παραχωρήσει και όχι στο εκλογικό κέντρο του κ. Κοντού.

Ήμασταν και θα είμαστε αρωγοί και πρωτεργάτες αυτής της δημόσιας οργανωμένης συζήτησης.

#LevelUp

Από το Γραφείο Τύπου της Παράταξης

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ

                                                                                                                                   Υπ. Δήμαρχος

                                                                                                                                  Χαράλαμπος ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ