Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Ο διαπαιδαγωγικός ρόλος του Δήμου Ξάνθης- 5 δεξιότητες για τα παιδιά μας

Μέσα στο καλοκαίρι που μας πέρασε, δημοσιεύτηκε η έρευνα Catalysing Education 4.0, η οποία παρουσιάστηκε στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ (World Economic Forum) και γνωστοποιήθηκε από την UNICEF.

Η Έρευνα αυτή περιέχει 5 βασικές δεξιότητες, οι οποίες κρίνονται ως απαραίτητες, ώστε τα παιδιά μας, οι ενήλικοι του μέλλοντος, να έχουν σημαντικά αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας στη ζωή τους.

Σύμφωνα λοιπόν με το “World Economic Forum, οι πέντε (5) βασικές δεξιότητες, που θα χρειαστούν τα παιδιά μας στο μέλλον είναι:

– Δημιουργικότητα.

– Ψηφιακές ικανότητες.

– Συνεργασία.

– Πολίτες του κόσμου.

– Περιβαλλοντική  ωριμότητα.

 

Σ’ αυτές λοιπόν τις δεξιότητες, ικανότητες και δημιουργικές συμπεριφορές των παιδιών μας, συνειδητά θα στοχεύσουμε ως “Δήμος Πρότυπο”, εφόσον μας τιμήσετε με την ψήφο σας.

Νοιαζόμαστε για το μέλλον των παιδιών μας και επικεντρωνόμαστε στις απαιτήσεις και επιταγές μιας σύγχρονης διαπαιδαγώγησης, για την  ενίσχυση των δεξιοτήτων, των ικανοτήτων και των δημιουργικών συμπεριφορών, ώστε να συμβάλλουμε στη δημιουργία επιτυχημένων ενηλίκων, που θα σέβονται τις ανθρώπινες αξίες και το περιβάλλον. Έτσι θα οικοδομήσουμε ένα υγιέστερο και πιο ευήμερο μέλλον.

Αναλαμβάνουμε συνεπώς πρωτοβουλία και ενεργοποιούμε ως σημαντικός υπεύθυνος συλλογικός φορέας, το διαπαιδαγωγικό μας ρόλο ως Δήμος, σε παιδιά Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων, αναλογιζόμενοι τις ευθύνες μας.

Το πρόγραμμα μας επιγραμματικά θα περιλαμβάνει:

– Σεμινάρια σε εθελοντές εκπαιδευτικούς.

– Ομιλίες σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων.

– Δημιουργία διαγωνισμών.

– Διασχολικά event συνεργασίας.

– Ανάπτυξη υποδομών των σχολικών μονάδων.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι θετικές εμπειρίες και τα υγιή περιβάλλοντα μπορούν να προετοιμάσουν ένα μικρό παιδί για μια δυναμική και επιτυχημένη πορεία ζωής. Αντίστοιχα οι τραυματικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια αυτών των διαμορφωτικών χρόνων μπορούν να έχουν μακροχρόνιες, επιζήμιες επιπτώσεις.

Ο συνδυασμός Δήμος Πρότυπο και σ’ αυτόν το σπουδαίο τομέα, φαίνεται να έχει ανοιχτές τις κεραίες του.

Πρωτοπορεί και καινοτομεί παρουσιάζοντας μία στρατηγική με προοπτική και ελπίδα, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τα παιδιά μας και για το μέλλον τους.

 

Λαφτσόπουλος Συμεών

Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ – ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ