Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Ολοκληρώθηκε το διασυνοριακό Έργο «FAIR FOR ALL» με τη διοργάνωση του Τελικού Συνεδρίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Τελικό Συνέδριο παρουσίασης των αποτελεσμάτων του Έργου FAIR FOR ALL, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, το οποίο διοργάνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης, ολοκληρώνοντας τις δράσεις του έργου.

Στο Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι», στην Ξάνθη, παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ξάνθης, κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης. Επιπλέον, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ξάνθης, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης αλλά και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης παρευρέθηκαν από την πλευρά των Ελλήνων Δικαιούχων του έργου. Ο κ.  Ivo Tsarev, Πρόεδρος της Περιφερειακής Βιομηχανικής Ένωσης του Smolyan και ο κ. Nedko Pashamov, Πρόεδρος του Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Εξειδικευμένων Βιοτεχνών του Smolyan ως εκπρόσωποι των Βούλγαρων Δικαιούχων, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της πόλης και επιχειρηματίες που συμμετείχαν στις δράσεις του έργου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ξάνθης, κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης, ο οποίος επικεντρώθηκε στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Επισήμανε τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάπτυξη και την υποστήριξη των επιχειρήσεων, τονίζοντας την ανάγκη για περαιτέρω δράσεις και στρατηγικές ενίσχυσης.

Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κα. Τσιακίρογλου Μαίρη, συνέχισε, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες με έναν θερμό χαιρετισμό. Επίσης, τόνισε την αξία της διασυνοριακής συνεργασίας και την αναγκαιότητα ενίσχυσης των ΜμΕ στις συμμετέχουσες περιοχές.

Στη συνέχεια η κα. Παναγιώτου Ανθή ως Ειδική Συνεργάτης του Επιμελητηρίου Ξάνθης και Project Manager του έργου, παρουσίασε με λεπτομέρεια τις δράσεις που υλοποίησε ο Επικεφαλής εταίρος του έργου, το Επιμελητήριο Ξάνθης , τονίζοντας τις καινοτομίες και τις βελτιώσεις που επιτεύχθηκαν.

Ο κ. Ivo Tsarev μίλησε για τις δράσεις της Περιφερειακής Βιομηχανικής Ένωσης του Smolyan και τις σημαντικές προσπάθειες που κατέβαλε για την ανάπτυξη και ενίσχυση των επιχειρήσεων στη διασυνοριακή περιοχή.

Ο κ. Χουρμουζιάδης Ελευθέριος ως project manager του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης ανέπτυξε τις δράσεις που υλοποιήθηκαν από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του έργου.

Έπειτα ο κ. Nedko Pashamov παρουσίασε τις δράσεις του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Εξειδικευμένων Βιοτεχνών του Smolyan εστιάζοντας στις προσπάθειες που έγιναν για την ενίσχυση των επαγγελματιών στην περιοχή.

Τέλος η κ. Βαμβακά Μαρία, ως Project Manager του έργου της Ομοσπονδίας,  παρουσίασε τις κεντρικές πρωτοβουλίες και τις δράσεις που ανέλαβε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης στο πλαίσιο του έργου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συνεχή συνεργασία και ανάπτυξη.

Η ανταλλαγή απόψεων και η συνεργατική συζήτηση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ενίσχυσαν την πεποίθηση ότι μια ισχυρή, διαρκής και αμοιβαία ωφέλιμη συνεργασία μπορεί να χτιστεί μεταξύ των δύο χωρών. Η αλληλεγγύη, ο διάλογος και η κοινή δράση αποτελούν τα θεμέλια για μια δυναμική σχέση που θα επιφέρει απτά αποτελέσματα σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Παράλληλα με την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε έκθεση τοπικών προϊόντων, ενώ παρουσιάστηκαν και προϊόντα από επιχειρήσεις του Smolyan, υπογραμμίζοντας την πολυμορφία και την πλούσια παράδοση των δύο χωρών.

Κατόπιν, η εκδήλωση έλαβε μια πιο εορταστική ατμόσφαιρα με την έναρξη του μουσικού προγράμματος από τους εξέχοντες μουσικούς κ. Στάθη Βασιλειάδη και κ. Γιάννη Κοτσάμπαση.

Θυμίζουμε πως στόχος του έργο FAIR FOR ALL, το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος Συνεργασίας Interreg VA ‘’Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020’’, υπήρξε η ενίσχυση των επιχειρηματικών ικανοτήτων των επιχειρηματιών των διασυνοριακών χωρών και ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (MμE), παρέχοντας τους την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκθέσεις χωρίς την προετοιμασία και τα έξοδα που απαιτούνται σε παγκόσμιες εκθέσεις.

Με την ολοκλήρωση του Έργου “FAIR FOR ALL”, ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο για την ενίσχυση της επιχειρηματικής συνεργασίας και των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, προς όφελος της ανάπτυξης, της καινοτομίας και της αειφορίας της ευρύτερης περιοχής.