Main Menu

Γιατρός λειτουργούσε ιατρείο χωρίς άδεια και δεν τηρούσε τα υγειονομικά μέτρα

Με την αυτόφωρη διαδικασία καταδικάστηκε γιατρός που λειτουργούσε το ιατρείο του για χρόνια χωρίς άδεια λειτουργίας και δεν τηρούσε τα υγειονομικά μέτρα. Για πολλά χρόνια ένας γιατρός λειτουργούσε ιδιωτικό ιατρείο, έχοντας σταματήσει να εγγράφεται σε ιατρικό σύλλογο, ενώ παράλληλα δεν είχε εκδώσει τη νόμιμη βεβαίωση λειτουργίας ιατρείου.

Μετά την καταγγελία που έγινε από πολίτη, καθώς το ιατρείο δεν τηρούσε τους υγειονομικούς κανόνες και ήταν πολύ βρώμικο ασκήθηκε ποινική δίωξη για αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος. Ο γιατρός καταδικάστηκε από το δικαστήριο και του επιβλήθηκε πρόστιμο και από τον αρμόδιο Ιατρικό Σύλλογο για τις σχετικές  παραβιάσεις.

Η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη ανέφερε στο enikos.gr ότι πολύ ορθά το δικαστήριο οδηγήθηκε σε καταδικαστική απόφαση για αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, καθώς κάθε  γιατρός που ασκεί το ιατρικό επάγγελμα στην ελληνική επικράτεια υποχρεούται να είναι εγγεγραμμένος ως μέλος σε έναν Ιατρικό Σύλλογο.

«Σύμφωνα με το άρθρο 339 παρ 3 του 4512/2018 με φυλάκιση μέχρι έξι (6) εβδομάδων και χρηματική ποινή μέχρι πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ τιμωρείται εκείνος, ο οποίος, ενώ είναι πτυχιούχος ιατρικής σχολής ημεδαπού Πανεπιστημίου ή άλλης ισότιμης Πανεπιστημιακής Σχολής αλλοδαπού πανεπιστημίου, ασκεί την ιατρική χωρίς την απαιτούμενη κατά τις διατάξεις του νόμου βεβαίωση ή ασκεί την ιατρική, ενώ η χορηγηθείσα σε αυτόν βεβαίωση ανακλήθηκε ή βρίσκεται υπό αναστολή ή αυτός είναι συνταξιούχος», τόνισε η κυρία Φραγκάκη.

«Τέλος θα πρέπει να επισημάνουμε ότι κάθε νόμιμο ιατρείο θα πρέπει να έχει τη σχετική σήμανση αδειοδότησης από τον Ιατρικό Σύλλογο,  σε εμφανές σημείο ώστε να μπορεί ο ασθενής εύκολα να αντιληφθεί αν ο συγκεκριμένος χώρος είναι νόμιμος» συμπλήρωσε η δικηγόρος.