Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Ρεύμα: Έρχεται επίδομα έως και 800 ευρώ – Ποιοι θα το λάβουν και πώς

Ανακοινώσεις για τη χορήγηση επιδόματος ηλεκτρικού ρεύματος ύψους 100 ευρώ με 800 ευρώ σε περίπου 1,5 εκατ. πολίτες αναμένεται να κάνει την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το μέτρο αυτό θα ισχύσει από τον Ιανουάριο 2024 και αναμένεται να αφορά τους πολίτες που θα θερμανθούν φέτος με ηλεκτρικό ρεύμα. Επίσης επισημαίνεται πως το εν λόγω επίδομα δεν θα είναι οριζόντιο, δηλαδή δεν αφορά όλους και τα κριτήρια χορήγησης του αναμένονται να είναι τα ίδια με τα αυτά του πετρελαίου  θέρμανσης. Δηλαδή ωφελούμενοι του μέτρου θα πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

Α. Εισοδηματικά 

  • Μέχρι και 16.000 ευρώ θα πρέπει να είναι το ετήσιο εισόδημα των άγαμων.
  • Μέχρι και τα 24.000 ευρώ θα πρέπει να ανέρχεται  το ετήσιο εισόδημα  των έγγαμων.
  • +5.000 για κάθε παιδί.

Β. Περιουσιακά 

Η αξία της ακίνητης περιουσίας θα πρέπει να είναι:

  • μέχρι και 200.000 ευρώ για τον άγαμο.
  • και 300.000 ευρώ  για τους έγγαμους.

Επίσης βασική προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος στους πολίτες θα  είναι να μην έχουν λάβει  επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

Τι άλλο εξετάζεται για το επίδομα

Το αρμόδιο υπουργείο φαίνεται πως  εξετάζει την ένταξη στο επίδομα και των πολιτών που χρησιμοποιούν ως μέσο θέρμανσης το φυσικό αέριο. Επίσης επισημαίνεται πως οι πόροι για το επίδομα αναμένεται να προέρχονται από το Ταμείο Πράσινης Μετάβασης που χρηματοδοτεί και τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Το ύψος του κονδύλι αυτού υπολογίζεται μεταξύ 150 εκατ. ευρώ και 200 εκατ. ευρώ .