Main Menu

ΑΟΞ: Διευκρινήσεις για το πιστοποιητικό πυρασφάλειας και τους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Σε μια ανακοίνωση διευκρίνισης προς τους φιλάθλους του προχώρησε ο ΑΟΞ, για το θέμα της πυρασφάλειας και τους αγώνες που πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών.

Η Xanthidaily.gr σας είχε ενημερώσει για το θέμα αυτό και τους λόγους για τους οποίους οι φίλαθλοι ακόμα δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες της ομάδας ενώ σήμερα με ανακοίνωση ο ΑΟΞ δίνει περισσότερες πληροφορίες για το παραπάνω θέμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Ξάνθης , συναισθανόμενη το πάθος και την διάθεση των φίλων της ομάδας μας να παρακολουθήσουν εκ του σύνεγγυς τις αναμετρήσεις πρωταθλήματος και κυπέλλου, αισθάνεται εκ νέου την υποχρέωση να ανακοινώσει πώς αυτές θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών για ένα ακόμα χρονικό διάστημα, όσο αυτό απαιτείται ώστε να γίνουν με νόμιμο τρόπο όλες οι ενέργειες και το γήπεδο μας να εναρμονιστεί με την ΚΥΑ που εξέδωσε στις 30/08/2023 η κυβέρνηση και απαιτεί την διεξαγωγή αγώνων σε έδρες άνω των 2000 φιλάθλων με εγκεκριμένο πιστοποιητικό πυρασφάλειας που θα είναι σε ισχύ.

Αντιλαμβανόμενοι την θετική ενέργεια όλων σας και προς ενημέρωση σας για την εξέλιξη των εργασιών σας αναφέρουμε τα κάτωθι :

1.Για την έκδοση του πιστοποιητικού πυρασφάλειας απαιτείται τοπογραφική μελέτη, πολεοδομική τακτοποίηση του γηπέδου, αποτύπωση και κατόψεις αυτού και στο τέλος με την επίτευξη των ανωτέρω πιστοποιητικό πυρασφάλειας.

2.Αναμένουμε την ολοκλήρωση τοπογραφικού διαγράμματος του γηπέδου μας εντός των επόμενων 15 ημερών.

3.Έχουμε ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες νόμιμες και νομικές ενέργειες τακτοποίησης του γηπέδου και αναμένουμε την οριστική υπαγωγή μας στον ν.4495/2017 που αφορά τις εμβαδομετρήσεις γηπέδων.

4.Έχει πραγματοποιηθεί ήδη η αποτύπωση των περισσοτέρων χώρων του γηπέδου ώστε να τεθούν τα σημεία πυρόσβεσης και να καταρτιστούν τα σχετικά σχέδια.

Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην τακτοποίηση του γηπέδου ΑΟΞ που δεν αφορά μόνο τον σημαντικό τομέα της πυροπροστασίας αλλά και άλλα πλαίσια που είναι απαραίτητα ώστε να μπορέσουμε μελλοντικά να το εξελίξουμε σε ένα Ευρωπαϊκών προδιαγραφών σημείο αναφοράς για την πόλη μας. Ένα γήπεδο που με τους χώρους που διαθέτει και τις πέριξ εγκαταστάσεις θα λειτουργεί σαν πόλος έλξης για όλους τους φίλους του αθλητισμού.

Ζητούμε την κατανόηση σας και να είστε σίγουροι πώς το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει.