Main Menu

“Έφυγε” απο την ζωή ο ιδρυτής της “Φωνής της Ροδόπης” Λευτέρης Γλερίδης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 14 Νοεμβρίου ο ιδρυτής της «Φωνής της Ροδόπης» Λευτέρης Γλερίδης, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Ο εκλιπών ήταν ένα από τα πιο δραστήρια και ιστορικά στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ’80, όντας οργανωτής των μεγαλύτερων πολιτικών συγκεντρώσεων στην Κομοτηνή με την παρουσία του Ανδρέα Παπανδρέου, του Γιώργου Γεννηματά, του Δημήτρη Τσοβόλα και πολλών άλλων, ενώ διετέλεσε Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ροδόπης την περίοδο 1990-93.

Ήταν ιδρυτικό μέλος του συνδικαλιστικού κινήματος στην Κομοτηνή και θήτευσε στη θέση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής για πολλά χρόνια τις δεκαετίες 1980-90. Υπερασπίστηκε με σθένος τα εργατικά δικαιώματα απλών πολιτών και εργαζόμενων και δεν δίστασε να έρθει σε σύγκρουση ακόμα και με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, του οποίου ήταν επιφανής στέλεχος, προκειμένου να τα υπερασπιστεί.

Το 2004 ίδρυσε την εφημερίδα «Φωνή της Ροδόπης» και μέσω της αρθρογραφίας του συνετέλεσε στην αποκάλυψη παρανομιών και φαινομένων διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

fonitisrodopis