Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Γάμος και βάπτιση μαζί: Ιδέες για μια ονειρεμένη τελετή

Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται όλο και πιο συχνά να πραγματοποιούνται ο γάμος και η βάπτιση μαζί. Το γεγονός αυτό ενθουσιάζει πολλά ζευγάρια, όμως την ίδια στιγμή μπορεί να προκαλέσει αρκετό άγχος ως προς την οργάνωση τους.

Από την οργάνωση των μυστηρίων, έως την επιλογή νυφικού και προσκλητηρίων, ας δούμε τι χρειάζεται για να οργανώσετε γάμο και βάπτιση μαζί με τον πιο άριστο τρόπο, και να απολαύσετε την κάθε στιγμή της!

Επιλογή νυφικού

Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός όσον αφορά την επιλογή του νυφικού. Όμως, επειδή θα το φοράτε και κατά τη διάρκεια της βάπτισης, θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα σε αυτό. Όσον αφορά τα παπούτσια, προτιμήστε τα χαμηλοτάκουνα για να παραμείνετε ξεκούραστες και να μπορείτε να κινείστε άνετα στον χώρο, ακόμη και όταν κρατάτε το μωρό σας. Εναλλακτικά, έχετε ένα ακόμη ζευγάρι παπούτσια για να αλλάξετε όταν χρειαστεί.

Δώρα κουμπάρων

Οι κουμπάροι είναι οι άνθρωποι οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε την γαμοβάπτιση, ενώ βασικός τους ρόλος είναι να στηρίζουν το ζευγάρι στον μετέπειτα βίο τους. Την ίδια στιγμή, σαν νονοί οφείλουν να στηρίξουν το παιδί στην πνευματική του εξέλιξη. Ως ευχαριστώ για την στήριξη και τη βοήθεια αυτή, συνηθίζεται το ζευγάρι να προσφέρει ένα δώρο στους κουμπάρους, όπως για παράδειγμα ένα ρολόι ή κάποιο άλλο κόσμημα.

Ώρα έναρξης μυστηρίου

Ένα διπλό μυστήριο, όπως μια γαμοβάπτιση έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να προγραμματίζεται νωρίς. Τα δύο αυτά μυστήρια διαρκούν περίπου 2 ώρες. Όμως, θα πρέπει να προγραμματίσετε τον χρόνο για την μετακίνηση και τη φωτογράφιση. Επιπλέον, είναι βολικό να πραγματοποιηθούν νωρίς, αν στους καλεσμένους υπάρχουν οικογένειες με μικρά παιδιά.

Επιλογή προσκλητηρίου

Όσον αφορά την επιλογή προσκλητηρίου, έχετε μια μεγάλη γκάμα επιλογών. Μπορείτε να έχετε δύο διαφορετικά προσκλητήρια, ή ένα προσκλητήριο με διαφορετικά κείμενα. Φυσικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα προσκλητήριο με ένα πρωτότυπο κείμενο, στο οποίο θα αναγράφονται και τα δύο μυστήρια.

Επιλογή μπομπονιέρας

Οι μπομπονιέρες μπορεί να είναι είτε κοινές, ή ακόμη και διαφορετικές, και θα συμβολίζουν το κάθε μυστήριο. Το μοίρασμα τους μπορεί να γίνει είτε στην εκκλησία μετά το τέλος των μυστηρίων, είτε στη δεξίωση, όπου θα είναι τοποθετημένες στα τραπέζια.

Επιλογή στολισμού

Προτιμήστε έναν στολισμό που θα είναι κατάλληλος και για τα δύο μυστήρια. Μίνιμαλ συνθέσεις με τούλι, λουλούδια και διάφορα διακοσμητικά στο κεντρικό θέμα της γαμοβάπτισης αποτελούν μερικές από τις επιλογές σας. Όσον αφορά τις αποχρώσεις, μπορείτε να κινηθείτε και σε πιο παλ και σε πιο έντονους συνδυασμούς. Δηλαδή, μπορείτε να επιλέξετε τούλι ή λουλούδια ακόμη και σε αποχρώσεις του κόκκινου ή του πορτοκαλί. Το αποτέλεσμα θα είναι ιδιαίτερα πρωτότυπο και εντυπωσιακό.

Ευχολόγια

Την ημέρα αυτή, θα θέλετε να έχετε συγκεντρωμένες τις ευχές που λάβατε από φίλους και συγγενείς. Τα ευχολόγια γάμου θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο αυτό, ενώ θα σας χαρίζουν πολλά χαμόγελα όταν θα τις κοιτάτε και θα αφηγείστε στο παιδί σας τα γεγονότα εκείνης της ημέρας.

Εκτός όμως από την διοργάνωση, είναι σημαντικό να απολαύσετε το κάθε λεπτό της γαμοβάπτισης. Την ημέρα αυτή θα έχετε να τη θυμάστε με χαρά για το υπόλοιπο της ζωής σας!