Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Πώς θα βρω εσωτερική γαλήνη; 5 τρόποι να την αποκτήσετε

Το πώς θα βρω εσωτερική γαλήνη αποτελεί ένα ερώτημα που έχουν πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας. Πολλοί από εμάς καταφεύγουμε σε διάφορους τρόπους για να μπορέσουμε να τη βρούμε. Ο διαλογισμός, η επαφή με τη φύση, η συμφιλίωση με τα λάθη του παρελθόντος  αποτελούν μερικούς από αυτούς.

Όμως, το στρες και το άγχος με το οποίο ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά, ο καταιγισμός των συναισθημάτων που μπορεί να βιώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην καθημερινότητα μας, μας εμποδίζει να αισθανθούμε την ηρεμία που έχουμε ανάγκη. Και όταν έχουμε χρόνο να έρθουμε κοντά της, η κόπωση μας κατακλύζει.

Κι όμως, μπορούμε να βρούμε την εσωτερική γαλήνη που έχουμε τόσο πολύ ανάγκη. Πώς μπορούμε να το πετύχουμε αυτό; Ας δούμε την απάντηση παρακάτω.

Τι είναι η εσωτερική γαλήνη;

Αυτό που οι ειδικοί ονομάζουν ως εσωτερική γαλήνη δεν είναι άλλο από μια κατάσταση σωματικής και πνευματικής ηρεμίας παρά τις διάφορες δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουμε. Όταν έχουμε εσωτερική γαλήνη μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με θάρρος όλα τα προβλήματα μας, και να έχουμε απόλυτη πίστη στον εαυτό μας και τις ικανότητες μας.

Παρά το γεγονός πως η εσωτερική γαλήνη είναι κάτι το οποίο αναζητάμε διαρκώς, δυσκολευόμαστε να το βρούμε. Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό μπορεί να ποικίλουν. Μερικοί από αυτούς είναι:

  • Ο εγκέφαλος προσπαθεί να μας προστατεύσει: Κάθε πράξη και συμπεριφορά έχει ως στόχο την επιβίωση μας. Όλοι μας όμως είμαστε πιο ευαίσθητοι στις αρνητικές εμπειρίες σε σχέση με τις θετικές. Ο εγκέφαλος αντιδρά πιο έντονα στις αρνητικές καταστάσεις και για αυτό σκεφτόμαστε αρνητικά.
  • Κάνουμε πολλές σκέψεις για το παρελθόν ή το μέλλον: Πολλές φορές αφιερώνουμε πολύ χρόνο στο να σκεφτόμαστε το παρελθόν και το μέλλον. Δηλαδή, αφιερώνουμε χρόνο στο παρελθόν, για να αποφύγουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη στο μέλλον. Με τον τρόπο όμως αυτό, χάνουμε το παρόν.
  • Οι σκέψεις μας επηρεάζουν την αντίληψη μας για τα γεγονότα: Όταν κάνουμε έντονες σκέψεις δεν είναι απίθανο να πιστέψουμε ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δαπανούμε πολύ χρόνο για την άποψη των άλλων για εμάς, ακόμη και για γεγονότα ή καταστάσεις που οι άλλοι μπορεί να μην προσέξουν. Για παράδειγμα, μπορεί να αισθανθείτε άσχημα για κάτι που κάνατε, αλλά αν ρωτήσετε κάποιο άλλο άτομο, θα σας απαντήσει ότι δεν ήταν τόσο σοβαρό. Οι σκέψεις μας δηλαδή μπορούν να επηρεάσουν την αντίληψη μας.

Για ποιους λόγους είναι σημαντικό να βρείτε εσωτερική γαλήνη;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους είναι σημαντικό να βρείτε εσωτερική γαλήνη, και όλοι οδηγούν στην ευημερία. Στους λόγους αυτούς περιλαμβάνονται:

  • Αυξημένα επίπεδα ενέργειας
  • Καλή διαχείριση των συναισθημάτων
  • Μεγαλύτερη κατανόηση του εαυτού μας και των άλλων
  • Καλύτερες άμυνες και αντοχές στα αρνητικά που συμβαίνουν γύρω μας
  • Βελτίωση της ποιότητας του ύπνου

Πώς μπορείτε να βρείτε εσωτερική γαλήνη

Οι τρόποι για να βρείτε εσωτερική γαλήνη ποικίλουν. Η διαδικασία είναι εντελώς υποκειμενική. Κάτι που μπορεί να λειτουργεί για εσάς ίσως να μην λειτουργεί για τους άλλους. Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε πως θα πρέπει να δώσετε χρόνο στη διαδικασία, διότι είναι κάτι που δεν κατακτιέται σε μια νύχτα. Μερικές όμως από τις μεθόδους αυτές περιλαμβάνουν:

Αφιερώστε χρόνο στη φύση

Η φύση έχει ευεργετικές ιδιότητες. Ένας περίπατος στη φύση ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα βοηθήσει το μυαλό σας να καθαρίζει από τις ανήσυχες σκέψεις. Μάλιστα, αυτό δε θα γίνει σε μια μόνο ημέρα. Η συνεχής επαφή με τη φύση δίνει την ευκαιρία να αντιμετωπίσετε εύκολα το καθημερινό στρες.

Συμβουλή: Σε περίπτωση που δεν έχετε κοντά σας τη φύση, μπορείτε να τοποθετήσετε μερικά φυτά στο μπαλκόνι, ή το σαλόνι σας.

Διαλογισμός και τεχνικές αναπνοής

Ο διαλογισμός και οι τεχνικές αναπνοής προσφέρουν μια μεγάλη σειρά από οφέλη στη συναισθηματική μας υγεία. Πιο αναλυτικά, ο διαλογισμός και οι τεχνικές αναπνοών συμβάλλουν στη μείωση του άγχους και την πρόληψη της κατάθλιψης. Μάλιστα, υπάρχουν αρκετοί δωρεάν online καθοδηγούμενοι διαλογισμοί, οι οποίοι μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε την επιθυμητή ηρεμία.

Δείξτε ευγνωμοσύνη

Όταν κάποιος έχει βρει τη γαλήνη, σημαίνει ότι είναι ευγνώμων για όσα έχει στη ζωή του. Όταν εκτιμάμε όσα έχουμε, αισθανόμαστε περισσότερη γαλήνη. Μπορείτε να ξεκινήσετε ένα ημερολόγιο, και να γράφετε καθημερινά για όλα όσα αισθάνεστε ευγνωμοσύνη. Σε στιγμές αμφισβήτησης, μπορείτε να κοιτάτε τις σημειώσεις αυτές. Με τον καιρό, θα δείτε ότι θα εκτιμάτε όλο και περισσότερο όσα έχετε στη ζωή σας.

Συμφιλιωθείτε με τα λάθη του παρελθόντος

Όλοι μας ανά διαστήματα κάνουμε λάθη τα οποία μετανιώνουμε. Σε περίπτωση όμως που μένετε κολλημένοι σε αυτά, δεν θα μπορέσετε να προχωρήσετε και να βελτιώσετε τον εαυτό σας. Συμφιλιωθείτε μαζί τους και σταματήστε να τα αφήνετε να σας ορίζουν. Για να μπορέσετε να βρείτε ηρεμία, αφήστε πίσω σας τις ενοχές. Μην ξεχνάτε ότι και τα λάθη συμβάλλουν στη διαμόρφωση του ανθρώπου που είστε σήμερα.

Αξιοποιήστε τη δύναμη των κρυστάλλων

Από την αρχαιότητα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τη δύναμη των ενεργειακών κρυστάλλων για να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους. Ο κάθε ενεργειακός κρύσταλλος είναι μοναδικός. Εξαιτίας της ιδιαίτερης μοριακής του σύστασης, που δημιουργείται υπό συγκεκριμένες συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας, θεωρείται ότι διατηρεί μνήμη. Για τον λόγο αυτό, μπορεί να προγραμματιστεί με την κατάλληλη πρόθεση και να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας. Μάλιστα, η Κρυσταλλοθεραπεία, δηλαδή η θεραπεία με κρυστάλλους μπορεί να σας βοηθήσει να εξελιχθείτε με γρήγορο ρυθμό στο πνευματικό σας μονοπάτι, και να εξασφαλίσετε την γαλήνη που έχετε ανάγκη.

 

Όποιες και να είναι οι μέθοδοι που θα ακολουθήσετε, το κλειδί για την εσωτερική γαλήνη είναι η αποδοχή. Αποδεχτείτε κάθε πλευρά του εαυτού σας, και αγαπήστε την. Όταν συμβεί αυτό, η ηρεμία που αναζητάτε θα εμφανιστεί, και τότε θα αλλάξει η καθημερινότητα σας.