Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

4 Τρόποι για αποτελεσματική μόνωση παραθύρων αλουμινίου

Σε περίπτωση που αισθάνεστε ότι το κρύο και η ζέστη μπαίνουν από τα παράθυρα και τις πόρτες σας, τότε, ίσως έχει έρθει η ώρα για να κάνετε μόνωση. Σε αντίθεση με το τι μπορεί να πιστεύετε, η μόνωση δε χρειάζεται να είναι κοστοβόρα. Ακόμη και απλές μέθοδοι όπως, οι ταινίες αεροστόπ, η σιλικόνη και τα αεροπλάστ θα σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Ποιοι είναι όμως οι πιο αποτελεσματικοί μέθοδοι μόνωσης των παραθύρων αλουμινίου; Ας δούμε την απάντηση παρακάτω.

Μόνωση κουφωμάτων αλουμινίου

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, υπάρχουν αρκετοί οικονομικοί τρόποι για να εξασφαλίσετε την επιθυμητή μόνωση στα κουφώματα σας, όπως:

Τοποθέτηση αεροστόπ

Το αεροστόπ είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές υλικό για την μόνωση της μπαλκονόπορτας και των παραθύρων, το οποίο εμποδίζει την είσοδο του αέρα το εσωτερικό ενός χώρου. Μπορείτε να το τοποθετήσετε περιμετρικά στα σημεία ένωσης των κουφωμάτων με τους τοίχους. Την ίδια στιγμή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταινίες αεροστόπ για να καλύψετε και σημεία στα οποία παρατηρείτε φθορά. Στην αγορά υπάρχουν αρκετές διαφορετικές επιλογές ταινιών, όπως ταινίες από λάστιχο, σιλικόνη ή αφρολέξ, ώστε να επιλέξετε τις κατάλληλες με βάση τις ανάγκες σας.

Μόνωση με σιλικόνη

Η σιλικόνη αποτελεί μια ακόμη οικονομική μέθοδο για να διατηρηθούν οι εξωτερικές θερμοκρασίες μακριά. Με τη σιλικόνη θα μπορέσετε να κλείσετε τα κενά και τις τρύπες που έχουν δημιουργηθεί στις ενώσεις των τοίχων και των κουφωμάτων. Η σιλικόνη λειτουργεί εγκλωβίζοντας τις εξωτερικές θερμοκρασίες και δεν επιτρέπει να εισέλθουν στον χώρο.

Τοποθέτηση αεροπλάστ

Το αεροπλάστ είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους για μόνωση των παραθύρων. Κόψτε το αεροπλάστ σε κομμάτια, σύμφωνα με το μέγεθος του κάθε κουφώματος, και κολλήστε το ακόμη και στα τζάμια με κολλητική ταινία. Οι θερμικές απώλειες μειώνονται σε μεγάλο βαθμό.

Χρήση πλαστελίνης

Κι όμως, η πλαστελίνη μπορεί να βοηθήσει στην μόνωση των κουφωμάτων. Μάλιστα, αν τοποθετηθεί στα σημεία που εισέρχεται στον χώρο αέρας, λειτουργεί όπως ο στόκος.

Μόνωση συρόμενων κουφωμάτων αλουμινίου

Αν και τα συρόμενα κουφώματα είναι ιδιαίτερα αποδοτικά, έχουν και αυτά ανάγκη από μόνωση. Για να μπορέσετε να την πετύχετε, αρκεί να χρησιμοποιήσετε περιμετρικά αρμοκάλυπτρα, γνωστά και ως περιμετρική γωνιά στεγάνωσης. Τα περιμετρικά αρμοκάλυπτρα είναι προφίλ αλουμινίου σε μορφή γωνίας, που τοποθετούνται κατακόρυφα στο σημείο που το συρόμενο κούφωμα μπαίνει μέσα στο τούνελ. Βασική τους λειτουργία είναι η αύξηση μόνωσης και η καλή εμφάνιση του παραθύρου.

Στεγανοποίηση παραθύρων αλουμινίου

Ένα συνηθισμένο πρόβλημα που παρατηρούμε συχνά στα παράθυρα μας είναι ο χαμηλός βαθμός στεγανότητας, με αποτέλεσμα να μπάζουν υγρασία και νερά στο σπίτι. Βεβαιωθείτε πως στην περιοχή των κουφωμάτων δεν υπάρχουν ανοίγματα ή ρωγμές. Αν υπάρχουν, το νερό καταφέρνει και περνάει μέσα από αυτές στο εσωτερικό των τοίχων. Το προσεκτικό στοκάρισμα στα ανοίγματα και τις ρωγμές θα ελαχιστοποιήσει το πρόβλημα.

Ακόμη, δε θα πρέπει να παραλείψετε να ελέγξετε αν η κάσα του κουφώματος διαθέτει νεροχύτες. Οι νεροχύτες θα πρέπει να έχουν ανοιχτεί σωστά, και φυσικά να είναι καθαροί, προκειμένου το νερό που μπαίνει στον οδηγό του κουφώματος να μπορεί να βγει εύκολα από αυτόν. Εξίσου ενδελεχής έλεγχος θα πρέπει να πραγματοποιηθεί στο κατωκάσι της πόρτας, για τον εντοπισμό πλαστικών ταπών, οι οποίες καλύπτουν τις τρύπες από τους νεροχύτες. Με τον τρόπο αυτό, αποφεύγεται η επιστροφή των νερών στο εσωτερικό τμήμα του κουφώματος.

Υπάρχουν τέσσερις λύσεις για αποτελεσματική μόνωση παραθύρων αλουμινίων για να δοκιμάσετε, όπως αναφέραμε και παραπάνω. Είτε χρησιμοποιήσετε αεροστόπ, είτε σιλικόνη, αεροπλάστ ή πλαστελίνη, θα πετύχετε σωστή μόνωση, για να κρατήσετε το σπίτι σας ζεστό το χειμώνα.

Ακόμη και μερικά απλά βήματα και ελάχιστα χρήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε και πάλι μια άνετη παραμονή στο σπίτι σας. Με τα κουφώματα αλουμινίου δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.