Main Menu

9ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Ξάνθης- Συνέντευξη τύπου και παρουσίαση χορηγών

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την μεγαλύτερη δρομική γιορτή της Θράκης τον 9ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο Ξάνθης που θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Νοεμβρίου με αφετηρία την κεντρική πλατεία της Ξάνθης και τους παράλληλους αγώνες πόλης 5 χιλιομέτρων και παιδικό 1.οοο μέτρων.

Στα πλαίσια του Ημιμαραθωνίου το απόγευμα της Τετάρτης στο ξενοδοχείο Nestos πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και παρουσίαση των τριών μεγάλων χορηγών που στηρίζουν για ακόμη μια φορά αυτό τον θεσμό.

Τον Δήμο Ξάνθης εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης ενώ απο τους χορηγούς παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Στράτος Κοντός για την Συνεταιριστική ασφαλιστική, ο Σπύρος Νάκος για την Sunlight και ο Αναστασιάδης Γιάννης για την Cosmote E-VALUE.

Ο πρόεδρος Άκη Γκορόγιας ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν αλλά και όσους στηρίζουν τον Ημιμαραθώνιο που αισίος έγινε 9 χρονών και συνεχίζει να μεγαλώνει, χωρίς να ξεχάσει να ευχαριστήσει τους εθελοντές και να τονίσει πόσο σημαντικοί είναι για την ομαλή διεξαγωγή της μεγαλύτερης δρομικής γιορτής της Θράκης.

 

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Η διαδρομή είναι σε άσφαλτο με κλίση ουδέτερη που την καθιστά ιδανική για ρεκόρ. Θα κινηθεί στον αστικό ιστό της πόλης της Ξάνθης και περιμετρικά αυτής με αφετηρία και τερματισμό στην κεντρική πλατεία.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023
ΜΗΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 21.097,5 μέτρα
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Ξάνθη
ΩΡΑ ΕΝΡΑΞΗΣ: 10:30 π.μ.
ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Κεντρική πλατεία Ξάνθης.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Ο Ημιμαραθώνιος δρόμος είναι ανοιχτός αγώνας και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
θα ακολουθήσει  κυκλική πορεία. Συγκεκριμένα: Πλατεία, Β. Κων/νου, Β. Σοφίας, Έβρου, Κατσώνη, Ε.Ο. Ξάνθης-Ιάσμου, Κιμμέρια, Πηγάδια, Ε.Ο. Κομοτηνής-Ξάνθης, Περιφερειακή οδός Ξάνθης, Ε.Ο. Καβάλας – Ξάνθης,  28ης Οκτωβρίου, πλατεία.
Η διαδρομή του αγώνα είναι πιστοποιημένη κατά IAAF-AIMS.  Δείτε το Διεθνές Πιστοποιητικό Μέτρησης του Δημοκρίτειου Ημιμαραθώνιου.

 

ΑΓΩΝΑΣ 5 ΧΛΜ

Η διαδρομή είναι σε άσφαλτο και θα κινηθεί στον αστικό ιστό της πόλης με αφετηρία και τερματισμό στην κεντρική πλατεία.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023
ΜΗΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 5.000 μέτρα
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Ξάνθη
ΩΡΑ ΕΝΡΑΞΗΣ: 10:35 π.μ.
ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Κεντρική πλατεία Ξάνθης.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Ο Αγώνας Sunlight Group 5χλμ είναι ανοιχτός αγώνας και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν γεννηθεί μέχρι και το έτος 2011.

 

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Η διαδρομή είναι σε άσφαλτο και θα κινηθεί στον αστικό ιστό της πόλης με αφετηρία και τερματισμό στην κεντρική πλατεία.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023

ΜΗΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 1.000 μέτρα

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 13:00

ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗ και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Κεντρική πλατεία της Πόλης.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δυνατότητα συμμετοχής έχουν όσοι μαθητές φοιτούν στο Δημοτικό σχολείο ή βρίσκονται σε αντίστοιχη ηλικία. Απαραίτητη προϋπόθεση οι μαθητές να συνοδεύονται από το γονέα ή κάποιο άλλο ενήλικο άτομο πριν και μετά το τέλος του αγώνα.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Οι εγγραφές θα γίνονται στην Κεντρική πλατεία σε διαμορφωμένο χώρο μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου. Η γραμματεία θα εξυπηρετεί τους μικρούς δρομείς δρομείς το Σάββατο 25-11-2023 από τις 10:00 έως 19:00 και την Κυριακή 26-11-2023 από τις 08:30 έως 12:30. Με την εγγραφή, οι συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν τον αριθμό του αγώνα τον οποίο πρέπει να έχουν τοποθετημένο στο στήθος κατά την διάρκεια του αγώνα.
Για να γίνει δεκτή η συμμετοχή θα πρέπει απαραίτητα, κατά την εγγραφή, ο γονέας ή κηδεμόνας να υπογράψει την υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής του μαθητή-αθλητή. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα γίνεται αποδεκτή η συμμετοχή.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ΕΠΑΘΛΑ: Νικητές ανακηρύσσονται τα τρία (3) πρώτα αγόρια και τα τρία πρώτα κορίτσια της γενικής κατάταξης.
– Στους πρώτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν κύπελλα.
– Στους πρώτους – δεύτερους και τρίτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν
μετάλλια και διπλώματα.
– Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Η συμμετοχή στον μαθητικό αγώνα είναι δωρεάν.

ΠΕΡΙΣΥΛΟΓΗ ΔΡΟΜΕΩΝ
Αυτοκίνητο της διοργάνωσης με εθελοντές θα ακολουθεί τους τελευταίους δρομείς, έτσι ώστε να περισυλλέγει αθλητές που εγκαταλείπουν. Όσοι δε χρειάζονται ιατρική βοήθεια, αλλά εγκαταλείπουν μπορούν να περιμένουν και στους σταθμούς τροφοδοσίας μέχρι αυτοκίνητο της διοργάνωσης να τους επιστρέψει στον τερματισμό.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας στο 3ο χλμ. και στον τερματισμό.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούνται οι δρομείς να αφήνουν τα μπουκάλια και τα ποτήρια στην δεξιά πλευρά του δρόμου, για να είναι εύκολη η συλλογή τους, ώστε να οδηγηθούν για ανακύκλωση.

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις ανά χιλιόμετρο.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ
Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός για τον τερματισμό των συμμετεχόντων.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΚΕΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου. Η γραμματεία θα εξυπηρετεί τους δρομείς το Σάββατο 25-11-2023 από τις 10:00 έως 19:00 και την Κυριακή 26-11-2023 από τις 08:30 έως 9:30.

ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ
Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχοντες θα παραδίδουν – παραλαμβάνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, στο χώρο της αφετηρίας. Επίσης οι αθλητές παρακαλούνται να μην φέρουν αντικείμενα αξίας μέσα στην τσάντα τους. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια αντικειμένων.