Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Ανακαίνιση σπιτιού: Από πού να ξεκινήσετε

Έχετε αποφασίσει να προχωρήσετε σε ανακαίνιση σπιτιού αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Δεν είναι ψέμα πως κάθε σπίτι έχει τις δικές του ανάγκες και η σειρά των εργασιών μπορεί να διαφέρει. Όμως, υπάρχει γενικότερα μια βασική διαδικασία η οποία ακολουθείται συνήθως, και διασφαλίζει ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σωστά και με ασφάλεια.

Ποια είναι όμως η διαδικασία αυτή; Τι θα πρέπει να προσέξετε; Ας δούμε την απάντηση παρακάτω.

Σχεδιασμός ανακαίνισης σπιτιού

Πριν προχωρήσετε στην αναβάθμιση της κατοικίας σας, θα πρέπει να προσδιορίσετε τις ανάγκες σας. Με τον τρόπο αυτό, θα είναι πιο εύκολο να εντοπιστεί το είδος και ο αριθμός των εργασιών που πρέπει να πραγματοποιηθούν. Μη διστάσετε να σκεφτείτε και πώς θα σας άρεσε να διαμορφωθεί αισθητικά ο χώρος.

Ορισμός του προϋπολογισμού του έργου

Αφού καταγράψετε τις ανάγκες σας, έρχεται η ώρα να ορίσετε το ποσό που θα διαθέσετε για την ανακαίνιση. Το ποσό αυτό θα πρέπει να είναι ρεαλιστικό και να ανταποκρίνεται στο μέγεθος των εργασιών που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν στο χώρο. Σε περίπτωση που έχει οριστεί, θα μπορέσετε σε συνεργασία με τον εργολάβο να επιλέξετε υλικά.

Εντοπισμός ιδανικού εργολάβου

Μια επιτυχημένη ανακαίνιση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον εργολάβο που θα αναλάβει τη διεκπεραίωση του έργου. Για να είστε βέβαιοι ότι έχετε προχωρήσει στην κατάλληλη επιλογή, αξίζει να πραγματοποιήσετε ενδελεχή έρευνα. Συνεργαστείτε με έναν ειδικό που έχει εμπειρία, και θα μπορεί να φέρει εις πέρας ακόμη και κάποιο έκτακτο συμβάν.

Σημείωση: Μη διστάσετε να επιλέξετε έναν εργολάβο ο οποίος έχει εμπειρία σε ανακαινίσεις σε συγκεκριμένες περιοχές. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι θα είναι σε θέση να γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και να προτείνει τις κατάλληλες λύσεις. Για παράδειγμα, αν ενδιαφέρεστε για ανακαίνιση σπιτιού στη Γλυφάδα, ένας εργολάβος που ειδικεύεται στις ανακαινίσεις στην περιοχή αυτή, θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε στις κατάλληλες επιλογές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν καλαίσθητο και λειτουργικό χώρο.

Μετρήσεις χώρου

Ακόμη, ο εργολάβος είναι ο ειδικός που θα πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μετρήσεις, θα δημιουργήσει τον σχεδιασμό του νέου χώρου και θα κάνει λειτουργικές προτάσεις. Επιπλέον, θα σας βοηθήσει να εκδόσετε τις απαιτούμενες άδειες και να παραγγείλετε τα υλικά.

Γκρεμίσματα και αποξηλώσεις

Το επόμενο βήμα είναι η έναρξη των εργασιών. Η ανακαίνιση ξεκινά με το γκρέμισμα των τοίχων και τις αποξηλώσεις των εγκαταστάσεων που πρόκειται να αντικατασταθούν.

Τοποθέτηση νέας υδραυλικής και ηλεκτρολογικής εγκατάστασης

Σε αυτό το στάδιο, ο υδραυλικός και ο ηλεκτρολόγος μπορούν να τοποθετήσουν νέες και σύγχρονες υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Τα συστήματα αυτά φθείρονται με την πάροδο του χρόνου, επομένως η ανακαίνιση προσφέρει μια καλή ευκαιρία για την αντικατάσταση τους.

Εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης και κλιματισμού

Έπειτα, ακολουθεί η εγκατάσταση των συστημάτων της θέρμανσης και του ηλεκτρισμού. Οι εργασίες αυτές δημιουργούν αρκετά μπάζα, οπότε αξίζει να πραγματοποιηθούν όλες μαζί.

Τοποθέτηση νέου δαπέδου

Αφού ολοκληρωθούν τα παραπάνω στάδια, έρχεται η ώρα για την τοποθέτηση των δαπέδων. Ανάλογα με το είδος και το υλικό του δαπέδου που θα επιλέξετε, ο χρόνος ολοκλήρωσης της τοποθέτησης είναι διαφορετικός.

Τοποθέτηση πάγκων και ντουλαπιών

Το σπίτι σας αρχίζει τώρα να παίρνει την τελική του μορφή. Στο στάδιο αυτό, μπορείτε να αρχίσετε να τοποθετείτε έπιπλα και συσκευές. Ξεκινήστε με τα εντοιχισμένα έπιπλα, όπως τους πάγκους, τα ντουλάπια, τα ράφια και τις ντουλάπες.

Βάψιμο τοίχων

Τώρα, θα βάψετε τους τοίχους χωρίς φόβο. Επιλέξτε λευκό για το ταβάνι και για τους υπόλοιπους τοίχους χρώματα της αρεσκείας σας. Έπειτα από την ολοκλήρωση του βαψίματος, αφήστε τους τοίχους να στεγνώσουν καλά.

Τελευταίες λεπτομέρειες

Τέλος, μπορείτε να τοποθετήσετε τα έπιπλα σας και να δώσετε βάση στη διακόσμηση του χώρου. Στο σημείο αυτό τοποθετούνται οι πρίζες και τα φωτιστικά, και πραγματοποιούνται άλλες μικρές εργασίες.

Η ανακαίνιση σπιτιού αποτελείται από αρκετές εργασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν, οι οποίες θα σας εξασφαλίσουν έναν χώρο όπως τον ονειρεύεστε!