Main Menu

Υπογράφηκε η σύμβαση για την δημιουργία πρότυπης πιλοτικής μονάδας κομποστοποίησης στον Δήμο Τοπείρου

Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου και του αναδόχου του έργου για την δημιουργία πρότυπης πιλοτικής μονάδας συλλογής και κομποστοποίησης αλιευτικών υπολειμμάτων και αποβλήτων υδατοκαλλιεργειών. Το έργο με συνολικό προϋπολογισμό 528.000,00 ευρώ περίπου χρηματοδοτείται από πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το έργο αφορά στη διαμόρφωση και τη λειτουργία πρότυπης, πιλοτικής μονάδας συλλογής και κομποστοποίησης προδιαλεγμένων θαλάσσιων βιοαποβλήτων, με τη χρήση καινοτόμων μεθοδολογιών και πρωτοκόλλων μέσω κατάλληλου εξοπλισμού και μηχανημάτων έργου. Στόχος της πράξης είναι η διαχείριση των στερεών αποβλήτων, η οποία αποσκοπεί στη βελτίωση της περιβαλλοντικής προστασίας και της ποιότητας ζωής. Επίσης, στα οφέλη του έργου συγκαταλέγεται η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα περιβαλλοντικής συνείδησης με την ενεργό συμμετοχή τους στις περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου δήλωσε: «Το συγκεκριμένο έργο έχει ως σκοπό τη μείωση των θαλάσσιων οργανικών αποβλήτων του Δήμου Τοπείρου μέσω της επίτευξης σημαντικού ποσοστού εκτροπής των βιοαποδομήσιμων αποβλήτων από τους χώρους υγειονομικής ταφής, την προστασία της δημόσιας υγείας και τον εμπλουτισμό των εδαφών του Δήμου μας μέσω της αποτελεσματικής επιστροφής της οργανικής ουσίας και των θρεπτικών συστατικών στο έδαφος».