Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Χρώμα στον πάγκο της κουζίνας: Οι 6 καλύτερες ιδέες

Τι χρώμα να επιλέξω για τον πάγκο της κουζίνας; Αυτό είναι κάτι που ενδεχομένως να σας απασχολεί, αφού το χρώμα -μαζί με το υλικό- είναι ίσως ό,τι σημαντικότερο για τα έπιπλα κουζίνας. Και άλλωστε, ο πάγκος αποτελεί το πιο εμβληματικό σημείο στις κουζίνες. Είναι εκεί που ετοιμάζουμε τα γεύματα της ημέρας, αλλά μπορεί να λειτουργεί και ως τραπέζι για το καθημερινό φαγητό της οικογένειας.

Οι επιλογές για χρώματα στον πάγκο της κουζίνας είναι πολλές ανάλογα με το στυλ που θέλετε να υιοθετήσετε. Κλασικό, μοντέρνο, ρετρό, παραδοσιακό ή φουτουριστικό; Όλα μπορείτε να τα πετύχετε ανάλογα με το χρώμα που θα επιλέξετε, σε συνδυασμό φυσικά με τη συνολική διαρρύθμιση και το ύφος των επίπλων κουζίνας.

Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω μερικές δοκιμασμένες αλλά και πιο πρωτότυπες ιδέες για τον πάγκο, που θα σας δώσουν έμπνευση για την κουζίνα των ονείρων σας!

Το μοντέρνο λευκό

Το λευκό θεωρείται η επιτομή του μοντέρνου και όχι άδικα. Αντανακλάει το φως με φυσικό τρόπο, κάνοντας τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερος, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη μεγαλοπρέπεια που ταιριάζει σε μια minimal κουζίνα. Επιπλέον, κάνει επιβλητική αντίθεση με σκουρόχρωμα έπιπλα κουζίνας, όπως τα ντουλάπια και οι συσκευές.

Industrial γκρι

Αν επιθυμείτε μια μοντέρνα αλλά πιο ήπιων τόνων κουζίνα σε σχέση με το λευκό, τότε το γκρι είναι ιδανικό. Ειδικά σε μεγάλες κουζίνες, το γκρι είναι ένας δοκιμασμένος τρόπος να εντάξετε το industrial στοιχείο, οριοθετώντας τον χώρο και ταιριάζοντας τον πάγκο με πολλά άλλα χρώματα, όπως το λευκό, το μαύρο, το ανθρακί ή ακόμα και το κίτρινο.

Καφέ του ξύλου

Το καφέ είναι συνδεδεμένο με τις κλασικές κουζίνες και όχι άδικα, αφού δίνει μια ακαταμάχητη ρουστίκ αίσθηση. Η ζεστασιά είναι το απόλυτο πλεονέκτημα αυτού του χρώματος μαζί με το γεγονός ότι μπορείτε να επιλέξετε την απόχρωση που σας αντιπροσωπεύει. Φυσική και ανοιχτόχρωμη για μοντέρνα κουζίνα, πιο σκούρα για κλασική κουζίνα που στοχεύει στον εντυπωσιασμό, το καφέ είναι ένα χρώμα πασπαρτού για κάθε γούστο.

Το εντυπωσιακό μπλε

Το καλό με το μπλε είναι ότι έχει ακόμα περισσότερες αποχρώσεις από το καφέ. Σκούρο μπλε ως μια διαχρονική εναλλακτική στο μαύρο ή το ανθρακί, γαλάζιο για ρετρό αισθητική ή ανοιχτό μπλε για τον απόλυτο εντυπωσιασμό, οι επιλογές είναι πολλές και μάλιστα συνδυάζονται με διάφορα άλλα χρώματα: γκρι, λευκό ή και ανοιχτό καφέ.

Το απροσδόκητο πράσινο

Το πράσινο είναι ένα εξαιρετικό χρώμα που φέρνει μαζί τη ζωηρότητα και την ήπιων τόνων προσέγγιση στη διακόσμηση. Έτσι, το παστέλ πράσινο, για παράδειγμα, είναι πολύ καλή εναλλακτική στις ουδέτερες αποχρώσεις και επειδή δεν είναι πολύ σκούρο, μπορεί να μπει ακόμα και σε μεγάλους πάγκους χωρίς να βαραίνει.

Φωτεινό πορτοκαλί

Αν δεν μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα θερμά ή τα ψυχρά χρώματα, τότε το πορτοκαλί σας δίνει τη λύση! Αποτελεί ένα ζεστό χρώμα, το οποίο ταυτόχρονα είναι φωτεινό, χωρίς όμως να γίνεται υπερβολικό. Έτσι, μπορείτε να αποκτήσετε πορτοκαλί πάγκο, με τα υπόλοιπα έπιπλα κουζίνας να είναι σε πιο ουδέτερες αποχρώσεις, όπως το λαδί ή το μπεζ.

Το θέμα είναι να φανταστείτε συνολικά την κουζίνα των ονείρων σας τόσο ως προς τα χρώματα αλλά και ως προς την αισθητική της σε ένα ενιαίο σύνολο, με επίκεντρο φυσικά τον πάγκο.