Main Menu

Έδρεψε δάφνες στο 41ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας η Μικτή χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

Επέστρεψε απο την Καρδίτσα η Μικτή χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, όπου συμμετείχε στο 41ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ.

Το διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ Καρδίτσας έχει παγκόσμια εμβέλεια καθώς παίρνουν μέρος χορωδίες απο ολόκληρο τον κόσμο.

Στη φετινή διοργάνωση συμετείχαν χορωδίες απο διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού όπως Αφρική, Αλβανία και Γαλλία.

Η χορωδία του Κέντρου Πολιτσμού Δήμου Ξάνθης τραγούδησε στο πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μουζακίου και μαζί της παρουσίασαν το πρόγραμμα τους οι χορωδίες Schola Cantorum Akto απο την Κινσάσα του Κογκό της Αφρικής, η χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Παξών, η χορωδία σχολής μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου, η γυναικεία χορωδία του Δ. Ωδείου Μουζακίου ενώ το πρόγραμμα παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας.

Η χορωδία της Ξάνθης με το γνωστό και μοναδικό της τρόπο έδωσε τα διαπιστευτήρια της με την αρτιότητα, την γλυκύτητα, και την πλαστικότητα των τραγουδιών και δικαιολογημένα απέσπασε το πιο δυνατό χειροκρότημα του εκλεκτού ακροατηρίου αφήνοντας άριστες εντυπώσεις.

H συμμετοχή της χορωδίας μας στο 41ο Διεθνές φεστιβάλ Χορωδιών ήταν για τους χορωδούς μια αφορμή να νοσταλγήσουν το Χατζιδάκειο χορωδιακό φεστιβάλ που διοργάνωναν στην όμορφη πόλη της Ξάνθης αλλά και με την επιστροφή τους να κάνουν μια πρόταση στο Δήμο Ξάνθης να δημιουργηθεί εκ νέου χορωδιακό φεστιβάλ στην πόλη μας.

Θερμές ευχαριστίες και στο ζαχαροπλαστείο Παπαπαρασκευά για την ευγενική προσφορά.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε κάποια αποσπάσματα απο την συμμετοχή της χορωδίας μας στο Φεστιβάλ.