Main Menu

Αντιδρά και καταγγέλλει τις διώξεις 6 φοιτητών από την Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης ο Διδασκαλικός Σύλλογος

Το Δ.Σ. του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης καταγγέλλει απερίφραστα τις διώξεις κατά των 6 φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης. Οι διώξεις αυτές θεωρούμε πως αποτελούν απάντηση στη συνδικαλιστική και αντιφασιστική δράση των φοιτητών στη μάχη που δίνουν για τη διασφάλιση των κατάλληλων όρων σπουδών τους.

Ως μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς απέναντι σε μια υπόθεση η οποία δεν αφορά μόνο τα εσωτερικά ενός τριτοβάθμιου εκπ/κού ιδρύματος, αλλά φαίνεται πως αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης επιχείρησης ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα αυταρχισμού και εξάπλωσης ιδεών που δε συνάδουν με τη δημοκρατία. Είναι χαρακτηριστικό πως για την υπόθεση της υποτιθέμενης ‘φοιτητικής ασυδοσίας και παραβατικότητας’ αριστερών σχημάτων, κατά τον καταγγέλλοντα καθηγητή, είχε κατατεθεί και σχετικό ερώτημα στο παρελθόν στη Βουλή από Βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Τα Πανεπιστήμια αποτελούν χώρους δημοκρατίας, αντίστασης και ιδεολογικό- πολιτικών ζυμώσεων προωθητικών για την κοινωνία. Δεν είναι χώροι στείρας αναπαραγωγής γνώσης και πολύ περισσότερο χώροι όπου εμφιλοχωρεί ο φασισμός, ο ρατσισμός, φαινόμενα που το φοιτητικό κίνημα πολέμησε διαχρονικά, δίνοντας ακόμη και το ίδιο του το αίμα.

Ζητούμε την άμεση παύση των μηνύσεων και της δικαστικής δίωξης των φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής.

Για το ΔΣ
Ντούμος Δημήτρης , Πρόεδρος
Γιαννακίδου Χαρίκλεια, Γραμματέας