Main Menu

Οργή των φοιτητών Ξάνθης για κατσαρίδα που βρέθηκε στα γεύματα- Ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις

Στο ίδιο έργο θεατές βρεθήκαμε οι φοιτητές που πήγαμε για το απογευματινό γεύμα στη λέσχη των εστιών την Τρίτη 28/11. Μετά το περιστατικό με το πλαστικό εντοπίσαμε και κατσαρίδα στο φαγητό μας.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

Την ίδια στιγμή που το ΔΠΘ μας λέει ότι γίνεται το 3ο μεγαλύτερο στην Ελλάδα και  αναβαθμίζεται, οι φοιτητές του μια τρώμε πλαστικό και κατσαρίδες κι από την άλλη μας ζητείται να πληρώσουμε και δυο ευρώ αντίτιμο!!! Συγκεκριμένα,  την ώρα που βρίσκουμε κατσαρίδες στο φαγητό μας, γίνεται προσπάθεια επιβολής κάρτας σίτισης, στην ουσία κόφτη χιλιάδων φοιτητών από τη δωρεάν σίτιση σε όλο το Δημοκρίτειο ενώ λίγο καιρό πριν κινητοποιηθήκαμε μέχρι και στην πρυτανεία του ΔΠΘ, ώστε να μας δώσει μια απάντηση η διοίκηση του Ιδρύματος για αυτή την παρωδία. Αντίστοιχα, καμία εντύπωση δεν μας προκαλεί οι κατσαρίδα στο φαγητό καθώς οι εστιακοί φοιτητές εδώ και χρόνια ερχόμαστε αντιμέτωποι με ποντίκια, κατσαρίδες, ακάρεα…μέχρι και αγριογούρουνα έξω από τα σπίτια μας.

Η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις όπως και το ΔΠΘ έχουν τεράστιες ευθύνες για αυτήν την κατάσταση. Το ΔΠΘ  ανέθεσε και τις δύο λέσχες της πολυτεχνικής σε εργολάβους, οι οποίοι προσπαθούν να βγάλουν κέρδη πατώντας στις πλάτες των φοιτητών. Αυτό φυσικά αποτελεί συνέχεια της χρόνιας υποχρηματοδότησης των σχολών σε όλη τη χώρα, αφού τα τελευταία 10 χρόνια έχει κοπεί το 80% της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Δεν δεχόμαστε να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για αυτά που έχουμε ήδη πληρώσει εμείς και οι γονείς μας, ούτε συμβιβαζόμαστε με πλαστικό και κατσαρίδες το 2023.

Καλούμε τον πρύτανη του ΔΠΘ κ.Μάρη να επισκεφτεί εδώ και τώρα τις φοιτητικές λέσχες της Ξάνθης και να δώσει απαντήσεις στα προβλήματά μας.

Προχωράμε σε κινητοποιήσεις έξω από τις δύο λέσχες την Τετάρτη 29/11 στις 13:00, ώστε όλοι οι φοιτητές να σιτιστούν κανονικά χωρίς κριτήρια και προϋποθέσεις με αναβαθμισμένη ποιότητα φαγητού.

Απαιτούμε:

  • Ούτε σκέψη για κάρτες σίτισης
  • Να μπορούν όλοι οι φοιτητές να σιτιστούν δωρεάν και στις δύο λέσχες
  • Όλοι οι φοιτητές να είναι δικαιούχοι της δωρεάν σίτισης, χωρίς κριτήρια και προϋποθέσεις.
  • Ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας του φαγητού.
  • Δημόσια και δωρεάν ποιοτική σίτιση για όλους τους φοιτητές με ευθύνη του πανεπιστημίου. Έξω οι εργολάβοι

 

Ακολουθήστε την XanthiDaily σε όλες τις πλατφόρμες για να μαθαίνετε καθημερινά τα νέα της Ξάνθης:

Google News       Youtube    Twitter   Facebook     Instagram