Main Menu

Σύλλογος Οικοτρόφων Ξάνθης- Καταγγελία στην εταιρεία catering για την κατσαρίδα στα φαγητά

Καταγγελία των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική ΚΣ στο Σύλλογο Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης προς το ΔΠΘ και την εργολαβική εταιρεία της λέσχης των εστιών για τις κατσαρίδες που βρέθηκαν στο φαγητό.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:

Για άλλη μια φορά στην λέσχη των εστιών το ΔΠΘ και η εταιρία διαχείρισης της λέσχης “Χούτος catering” προσέφερε μια γαστρονομική εμπειρία στους φοιτητές που σιτίζονται, με ποικιλία γεύσεων στα πιάτα τους με συνδυασμό εντόμων με σπανακόρυζο και φακές.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 28/11 βρέθηκε κατσαρίδα μέσα σε πιάτο με σπανακόρυζο και την Τετάρτη 29/11 αράχνη μέσα σε πιάτο με φακές. Αυτό δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που μέσα στο φαγητό μας βρίσκουμε ξένο σώμα, αρκεί να θυμηθούμε πριν περίπου ένα μήνα που  βρήκαμε πλαστικό στην μπριζόλα και άλλες πόσες φορές που τα κοτόπουλα είναι ροζ και οι σούπες σκέτες νερό.

Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από την Πρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και τον Χούτο με παρουσία του Πρύτανη Φώτη Μάρη, οι οποίοι μόλις είδαν τους μαζεμένους φοιτητές που απαιτούσαν εξηγήσεις το βάλανε στα πόδια! Η αποκορύφωση της απαράδεκτης στάσης τους ήταν η συμπεριφορά του Χούτου του οποίου η απάντηση με ειρωνικό και χλευαστικό τρόπο για τα ζητήματα της άθλιας ποιότητας φαγητού ήταν ότι αν δεν αρέσει στους φοιτητές το φαγητό να μην τρώνε!

Το θράσος του εργολάβου απορρέει και από την στάση που κρατάει το ΔΠΘ και ο Πρύτανης. Για την τραγική αυτή κατάσταση που επικρατεί, ευθύνη έχει η κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που έχουν προωθήσει την εμπορευματοποίηση των αναγκών μας, αλλά και το ίδιο το ΔΠΘ που έχει αναθέσει και τις δυο λέσχες της πολυτεχνικής σε εργολάβους, οι οποίοι προσπαθούν να βγάλουν κέρδη πατώντας στις πλάτες των φοιτητών. Πότε προσπαθώντας να επιβάλουν χρηματικό αντίτιμο για το φαγητό, ποτέ υποβαθμίζοντας στον πάτο την ποιότητα του φαγητού.

Όλα αυτά φυσικά είναι και αποτελέσματα της χρονιάς υποχρηματοδότησης των σχολών σε όλη την χώρα, αφού τα τελευταία 10 χρόνια έχει κοπεί το 80% της χρηματοδότησης του ΔΠΘ. Καταγγέλλουμε την Στάση του Πρύτανη Φώτη Μάρη που επανειλημμένα αποφεύγει να δώσει απαντήσεις στους φοιτητές για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στις εστίες και την  λέσχη αλλά και την στάση της “Χούτος catering” που επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι για αυτούς, οι φοιτητές αντιμετωπίζονται σαν πελάτες και οι ανάγκες τους σαν κόστος!

Το ΔΠΘ πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του γιατί αυτό υλοποιεί τις κατευθύνσεις των κυβερνήσεων για ξεπούλημα της μέριμνας σε εργολάβους! Με τι αλήθεια ασχολείται η πρυτανεία αν όχι με τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών; Το μόνο που τους αφορά είναι τα επενδυτικά προγράμματα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που κάνουν μπίζνες στην πλάτη των αναγκών μας, οι εναγκαλισμοί με τους Αμερικανούς και την Πρεσβεία τους.

Καμία ανοχή στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας για δωρεάν και ποιοτική σίτιση! Καμία ανοχή στην πολιτική υποβάθμισης των αναγκών και των δικαιωμάτων μας από τους εργολάβους και το ΔΠΘ! Διεκδικούμε εδώ και τώρα να υπάρξει αναβάθμιση της ποιότητας του φαγητού με αύξηση της χρηματοδότησης. Έξω οι εργολάβοι από τις λέσχες!

 

Ακολουθήστε την XanthiDaily σε όλες τις πλατφόρμες για να μαθαίνετε καθημερινά τα νέα της Ξάνθης:

Google News       Youtube    Twitter   Facebook     Instagram