Main Menu

Κακοκαιρία εξπρές από το απόγευμα της Κυριακής

Αλλάζει ραγδαία το σκηνικό του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής (3/12) με καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, κεραυνούς, ισχυρούς ανέμους, και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα δυτικά, βαθμιαία στα βόρεια και από αργά το απόγευμα στο ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από αργά το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (περιοχή Λήμνου-Σαμοθράκης). Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με τοπικές βροχές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και στα βόρεια πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και θα κυμανθεί από 05 έως 19 βαθμούς και στα υπόλοιπα από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε το Σάββατο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, προειδοποιώντας για τις περιοχές που θα πλήξουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Η πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από το απόγευμα της Κυριακής (3/12) από τα βόρεια προς τα νότια, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές, καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις, κεραυνούς και θυελλώδεις ανέμους.

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο – κυρίως την Λήμνο, την Σαμοθράκη και λιγότερο την Θάσο- ενώ το πρωί της Δευτέρας μέχρι και το μεσημέρι θα επηρεάσουν την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, όπως και τα νησιά του ανατολικού και νότιου Αιγαίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στην περιοχή της Σαμοθράκης ενώ στη δυτική Μακεδονία θα σταματήσουν.
  • Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5, στα ανατολικά 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.