Main Menu

Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης για την άμεση απόδοση Μ.Κ. στους αναπληρωτές

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Διανύουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Οι μισθοί μας εξατμίζονται μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα, το ύψος του πληθωρισμού στα βασικά είδη διατροφής και στην ενέργεια καλπάζει. Επιπλέον το κόστος στέγασης απορροφά περισσότερο από τα 30% του διαθέσιμου εισοδήματος με το πρόβλημα να ταλανίζει ιδιαίτερα τους νέους συναδέλφους και συναδέλφισσες και περισσότερο τους/τις αναπληρωτές, -τριες.

Μετά από τη μέγγενη των μνημονίων στη διάρκεια των οποίων υποστήκαμε μεγάλες μειώσεις στους μισθούς μας και την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού το 2010 οι αυξήσεις που δόθηκαν δεν μπόρεσαν να καλύψουν την απώλεια των χαμένων εισοδημάτων μας. Οι «αυξήσεις» δε που ψήφισε και διαφημίζει η κυβέρνηση μεταφράζονται σε σαράντα ευρώ το μήνα καθαρά στο χέρι για κάθε δημόσιο υπάλληλο. Πρόκειται ουσιαστικά για κοροϊδία.

Εάν τα πράγματα είναι ασφυκτικά για τους μόνιμους, -ες εκπαιδευτικούς αντιλαμβανόμαστε ότι είναι ιδιαιτέρως επαχθή για τους αναπληρωτές και αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με συναδέλφους μας αναπληρωτές δεν έχουν αποδοθεί ακόμη, παρότι φτάσαμε στον Δεκέμβρη, τα Μισθολογικά Κλιμάκια που τους αναλογούν. Τη στιγμή που πολλοί από αυτούς αυτό το διάστημα έχουν μετακομίσει στο νομό μας και επιβαρύνθηκαν με κόστη ενοικίων, εγκατάστασης και μετακίνησης, στερούνται σημαντικό μέρος του μισθού τους. Απαιτούμε την άμεση απόδοση των Μ.Κ. των συναδέλφων.

Επιπλέον το αίτημα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων και επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού παραμένει ισχυρό αίτημα για τις διεκδικήσεις έτσι ώστε να μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς από το μισθό μας. Ιδιαίτερα στο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί από τον πρωτοφανή πληθωρισμό. Άμεσα η κυβέρνηση να μας αποδώσει το Δώρο Χριστουγέννων!

Επιπλέον μέσα από την ομοσπονδία μας διεκδικούμε:
Συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΔΟΕ και του ΥΠΑΙΘ για συλλογική σύμβαση εργασίας στην εκπαίδευση [ν.2738/1999]
Αύξηση στους μισθούς μας τουλάχιστον 10%, ετήσια κάλυψη ίση με την αύξηση του ΑΕΠ και του ύψους του πληθωρισμού. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

Για το ΔΣ
ΝΤΟΥΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ