Main Menu

Ξάνθη: Τροποποίηση κυκλοφορίας λόγω εργασιών στο δίκτυο ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Απόφαση 31/2023 της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης περιοριστικών της κυκλοφορίας μέτρων στην πόλη της Ξάνθης ένεκα εκτέλεσης εργασιών για την εγκατάσταση του δημοσίου δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών και την έναρξη εργασιών εκσκαφής, εντός των ορίων αρμοδιότητας του Δήμου Ξάνθης στο δίκτυο της ΟΤΕ Α.Ε.».

Ο Διευθυντής της Αστυνομίας Ξάνθης αποφασίζει:

Χορηγούμε άδεια εκτέλεσης εργασιών, ως αναφέρονται στην υπ΄ αριθμ. 1203/2023 με αριθμό πρωτ. 31607 από 29/11/2023 (Α.Δ.Α. 9ΙΛ7ΩΚ8-ΙΙΩ) Απόφαση του Δήμου Ξάνθης για την εγκατάσταση του δημοσίου δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών και την έναρξη εργασιών εκσκαφής, εντός των ορίων αρμοδιότητας του όπου επιτρέπει την εκτέλεση πάσης φύσεως εργασιών για την εγκατάσταση, συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών των προβλεπόμενων στην παρούσα στοιχείων του περιγραφέντος δικτύου, με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται με αυτή και το άρθρο 28 και το Παράρτημα Χ του ν. 4070/2012, όπως τροποποιήθηκε με τον Ν 4463/2017, «FTTΗ Α/Κ ΞΑΝΘΗΣ – Α’ ΦΑΣΗ (15 ΚΑΜΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΟ ΟΔΕΥΣΕΩΝ)».

Οι εργασίες θα λάβουν χώρα από την Τρίτη 05/12/2023 και με διάρκεια τεσσάρων (4) μηνών. Κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων και πεζών, προς πρόληψη τροχαίου ατυχήματος ή κυκλοφοριακής συμφόρησης. Τις ώρες μη πραγματοποίησης εργασιών, οι προειδοποιητικές πινακίδες να είναι ευκρινέστατα τοποθετημένες προς πρόληψη τροχαίου ατυχήματος ή τραυματισμού οποιουδήποτε.

Η ανάδοχος εταιρεία, να ενημερώνει τουλάχιστον δύο (2) ημέρες πριν την έναρξη των εργασιών το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης για ρύθμιση τυχόν λεπτομερειών, ενώ σε περίπτωση έκτακτων έργων – συνθηκών η ενημέρωση να πραγματοποιείται το ταχύτερο δυνατό.

Με μέριμνα και ευθύνη του εργολήπτη του έργου και των εκτελούντων, εν γένει, τις εργασίες, σε συνεργασία σε συντρέχουσα περίπτωση με τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες και το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης να τοποθετηθεί σχετική σήμανση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/99 όπως τροποποιήθηκε με το Ν.3542/07, της υπ΄ αριθ. ΔΜΕΟ/Ο/613 (Φ.Ε.Κ. 905 Β΄ / 20-5-2011) Απόφασης Υφυπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών και των πεζών.

Με το πέρας των εργασιών η οδός να παραδοθεί στην κυκλοφορία καθαρή από ξένες ύλες, μηχανήματα, πινακίδες και λοιπά αντικείμενα.