Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Πώς να προετοιμάσετε την επιχείρησή σας για τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα αποτελούν μια ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο για τις επιχειρήσεις, είτε πρόκειται για καταστήματα λιανικής πώλησης είτε για επιχειρήσεις εστίασης ή ξενοδοχεία. Σε αυτό το πλαίσιο, η προετοιμασία που ξεκινάει νωρίς είναι κομβικής σημασίας, για να κυλήσουν όλα ομαλά και να είναι οι πελάτες σας απόλυτα ευχαριστημένοι. Άλλωστε, η έγκαιρη προετοιμασία θα σας γλιτώσει και από έξοδα της τελευταίας στιγμής, τα οποία φυσικά θα είναι μεγαλύτερα σε σχέση με τις τακτικές δαπάνες.

Τι περιλαμβάνει, όμως, αυτή η προετοιμασία; Πώς θα οργανωθείτε καλύτερα, για να είστε έτοιμοι και να μην προκύψουν απρόοπτα;

Διαβάστε παρακάτω όλα όσα πρέπει να προσέξετε.

Οργάνωση αποθήκης και ραφιών

Το πρώτο βασικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να οργανώσετε καλά το εμπόρευμά σας, είτε αυτό βρίσκεται στην αποθήκη είτε στις προθήκες των καταστημάτων. Συνήθως, τα Χριστούγεννα έρχονται καινούρια προϊόντα, οπότε είναι απαραίτητο να γνωρίζετε καλά το στοκ και τυχόν ελλείψεις. Η έγκαιρη παραγγελία των προϊόντων που αναμένεται να έχουν επιπλέον ζήτηση είναι κομβικής σημασίας.

Συχνά, για αυτές τις μέρες απαιτείται και αναδιαμόρφωση της παρουσίασης των προϊόντων τόσο για αισθητικούς όσο και για λειτουργικούς λόγους. Αυτό βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση και με τον στολισμό που θα επιλέξετε, ο οποίος φυσικά δεν μπορεί να λείπει από κανένα μαγαζί.

Όλα τα παραπάνω αφορούν οπωσδήποτε και τις επιχειρήσεις εστίασης και τα ξενοδοχεία. Μπορεί σε αυτά να μην γίνεται απευθείας πώληση προϊόντων, αλλά ο καλός έλεγχος και οργάνωση των προμηθειών θα σας βοηθήσει να ανταποκριθείτε στην αυξανόμενη ζήτηση.

Επαγγελματικός καθαρισμός

Μετά την επαρκή οργάνωση όλης της επιχείρησης, θα πρέπει να ακολουθήσει επαγγελματικός καθαρισμός. Βεβαίως, αυτός δεν μπορεί να γίνει, αν προηγουμένως δεν έχει προηγηθεί το ξεσκαρτάρισμα και η αναδιαμόρφωση του στοκ ενόψει εορτών.

Το να χρησιμοποιήσετε επαγγελματικά καθαριστικά σε αυτή τη διαδικασία κρίνεται επιβεβλημένο για πολλούς λόγους. Καταρχάς, έτσι θα μπορέσετε να εγγυηθείτε την αποτελεσματικότητα και συνεπώς τη διάρκεια του καθαρισμού. Επιπλέον, τα επαγγελματικά καθαριστικά διατίθενται σε μεγάλες συσκευασίες, οπότε είναι οικονομικότερα και θα είναι επαρκή για όλη την περίοδο των γιορτών και τις αυξημένες ανάγκες καθαρισμού σε κάθε επιχείρηση.

Επικοινωνία και εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού

Αν σκεφτόσασταν να βελτιστοποιήσετε τον τρόπο, με τον οποίο δούλευε το προσωπικό σας, από άποψης οργάνωσης και επικοινωνίας, τότε ήρθε η ώρα να το κάνετε. Με δεδομένο ότι ο φόρτος εργασίας θα είναι μεγαλύτερος και οι προθεσμίες πιεστικές, ενδεχομένως να πρέπει να προσλάβετε επιπλέον άτομα.

Παράλληλα, είναι βασικό να εκπαιδεύσετε το υπάρχον προσωπικό, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις έκτακτες απαιτήσεις. Οι ξεκάθαρες διαδικασίες, οι μοιρασμένοι ρόλοι και η οργάνωση του χώρου εργασίας αποτελούν κλειδιά που θα ξεκλειδώσουν την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα των εργαζομένων.

 

Το κυριότερο είναι να είστε προσεκτικοί τόσο με όσα φαίνονται στους πελάτες σας όσο και με όσα βρίσκονται στο παρασκήνιο. Τόσο η οργάνωση όσο και ο καθαρισμός θα πρέπει να αφορούν όλους τους χώρους της επιχείρησης, οπότε τέτοιου είδους σχολαστικές εργασίες καλό είναι να έχουν προγραμματιστεί αρκετές εβδομάδες νωρίτερα. Και βεβαίως, είναι σημαντικό να αναληφθούν συγκεκριμένα καθήκοντα από τους εργαζόμενους ή τα εξωτερικά συνεργεία, ώστε το αποτέλεσμα να διατηρείται και να παραμένει αψεγάδιαστο.