Main Menu

Ξάνθη: Πτώση της θερμοκρασίας με βροχές και πιθανή χιονόπτωση.

Για σήμερα Παρασκευή, η ημέρα θα ξεκινήσει με βροχές κυρίως στην περιοχή του κεντρονότιου Έβρου και το νησί της Σαμοθράκης, που δεν αποκλείεται να έχουν ένταση και διάρκεια. Από τα φαινόμενα αυτά πιθανόν να επηρεαστούν και τα ανατολικότερα τμήματα του νομού Ροδόπης. Μέχρι το βράδυ σταδιακά θα επηρεαστεί ολόκληρη η Θράκη με βροχές.

Από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής περιμένουμε σταδιακή, αλλά σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα συνδυαστεί με θυελλώδεις βοριάδες.

Ισχυρές χιονοπτώσεις σε όλη την οροσειρά της Ροδόπης, με έμφαση στις ορεινές περιοχές της ανατολικής Ροδόπης, όπου εκεί δεν αποκλείεται τα ύψη χιονοστρωσης να αγγίξουν τα 40-50 εκ.
Όσον αφορά τα πεδινά τμήματα της Θράκης, τον κεντρο βόρειο Έβρο , περιμένουμε χιονοπτώσεις με πιθανές χιονοστρωσεις (από το ύψος του Προβατωνα- Φερών και βορειότερα).

Ισχυρές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά της Σαμοθράκης οι οποίες σταδιακά θα κατέβουν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα κυρίως στα βόρεια του νησιού. Στον νομό Ροδόπης μέσα στο Σάββατο θα παρατηρηθεί το φαινόμενο της παγωμένης βροχής που ίσως συνδυαστεί και με νιφάδες χιονιού. Στην νοτιοανατολική πεδινή Ροδόπη, δηλαδή περιοχές όπως Ξυλαγανή, προσκυνητές, Μαρώνεια και γύρω από τον Ισμαρο, ίσως παρατηρηθεί και καθαρή χιονόπτωση. Στον νομό Ξάνθης ανάλογα φαινόμενα με την Ροδόπη.

Το Σάββατο περιμένουμε θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους, εντάσεως 7-8 bf στην ηπειρωτική Θράκη, ενώ στο θρακικό πιθανόν να ξεπεράσουν και τα 9 bf

Καιρικά Νέα Θράκης