Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Διακόσμηση κουζίνας: Ιδέες για μια λειτουργική κουζίνα

Ο τρόπος που είναι διακοσμημένος ο χώρος της κουζίνας μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση μας, και για αυτό πολλοί αναζητούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ιδέες για διακόσμηση κουζίνας. Είναι γνωστό πως μόλις δημιουργηθεί η βασική δομή του χώρου, δίνεται η δυνατότητα να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να τον διακοσμήσετε με μοναδικό τρόπο. Χαλάκια, ανοιχτά ράφια, τοποθέτηση πρόσθετων επίπλων είναι μερικές από τις λύσεις που μπορούν να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω μερικούς τρόπους που μπορείτε να διακοσμήσετε τον χώρο, να αναδείξετε τα έπιπλα κουζίνας και να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που θα σας συναρπάσει.

Βάψτε τους τοίχους της κουζίνας άλλο χρώμα

Το βάψιμο μπορεί να ανανεώσει τον χώρο της κουζίνας και να τον κάνει να δείχνει σαν καινούριος. Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να την βάψετε ολόκληρη. Μπορείτε να επιλέξετε 1-2 τοίχους και να τους βάψετε με ένα χρώμα που θα ταιριάζει με την υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού.

Αλλάξτε τον τοίχο της κουζίνας που είναι ο πάγκος

Γνωστός και ως “πλάτη κουζίνας”, ο τοίχος αυτός είναι από τα πρώτα στοιχεία που παρατηρεί κανείς όταν μπαίνει στον χώρο αυτό. Οι επιλογές ανανέωσης είναι πολλές. Μεγαλύτερη δημοτικότητα όμως έχουν τα πλακάκια, και αυτό διότι στο εμπόριο υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία σε υφές, σχήματα και χρώματα. Όμως, έχετε και άλλες επιλογές. Οι ταπετσαρίες, το plexiglass και το ξύλο είναι λύσεις οι οποίες θα δώσουν ένα διαφορετικό ύφος στην κουζίνα σας.

Αύξηση των χώρων αποθήκευσης

Όσο μεγάλος κι αν είναι ο χώρος, πάντοτε υπάρχουν επιπλέον αποθηκευτικοί χώροι, οι οποίοι μπορούν να τον κάνουν ακόμη πιο λειτουργικό. Ρίξτε μια ματιά στην κουζίνα, και αναλογιστείτε για πιθανά σημεία που μπορείτε να ενισχύσετε με μερικές ακόμη προσθήκες, όπως βάζα ή αποθηκευτικά κουτιά.

 

Τοποθέτηση χαλιών και μοκετών

Για να δώσετε ένα πιο μαξιμαλιστικό ύφος στην κουζίνα σας, μπορείτε να τοποθετήσετε χαλάκια και μοκέτες με διάφορα μοτίβα. Μπορείτε να επιλέξετε και παρόμοια μοτίβα, αλλά σε διαφορετικές αποχρώσεις. Κινηθείτε σε αυτό το ύφος της διακόσμησης τοποθετώντας και ουδέτερο φωτισμό, για να δώσετε βάθος στον χώρο.

Τοποθέτηση πρόσθετων επίπλων

Τα έπιπλα κουζίνας συνήθως καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος  του δωματίου, ενώ προσφέρουν αρκετό αποθηκευτικό χώρο. Σε περίπτωση όμως που έχετε ελεύθερο χώρο, γιατί να μην τον αξιοποιήσετε τοποθετώντας μερικά ακόμη έπιπλα, τα οποία θα προσθέσουν λειτουργικότητα και ζεστασιά; Μια συρταριέρα ή ένας μπουφές αποτελούν τέτοιες επιλογές.

Αντικατάσταση ντουλαπόφυλλων

Γνωρίζουμε πως μπορεί να γίνει δύσκολο να αντικαταστήσετε τα ντουλάπια κουζίνας με καινούργια. Αυτό όμως που μπορείτε να κάνετε είναι αντικαταστήσετε τα ντουλαπόφυλλα με νέα, πιο μοντέρνα και σύγχρονα. Αυτό που θα πετύχετε είναι η αναβάθμιση της αισθητικής του χώρου χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσετε έναν μεγάλο αριθμό χρημάτων.

Τοποθέτηση ανοιχτών ραφιών

Κι όμως τα ράφια σε μια κουζίνα δεν ενισχύουν μόνο τη λειτουργικότητα της, αλλά και την καλή της αισθητική. Δηλαδή δεν είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μόνο σκεύη μαγειρικής. Τοποθετήστε βιβλία, κομψά βάζα, ακόμη και πίνακες. Είμαστε βέβαιοι πως το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

 

Ακόμη και οι πιο απλές αλλαγές σε μια κουζίνα, όπως η τοποθέτηση ραφιών και χαλιών μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό και πιο ζεστό περιβάλλον. Αφήστε λοιπόν την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε την κουζίνα των ονείρων σας!